Helsinki, 28.06.2018

IT-palveluyhtiö CGI auttaa Someron kaupunkia ja sen sote-työntekijöitä hallinnoimaan työvuoroja yhteisöllisesti pilviteknologiaa hyödyntämällä. Ratkaisu säästää työaikaa ja parantaa henkilöstön mahdollisuuksia vaikuttaa työolosuhteisiinsa.

"Työntekijöiden ennakointimahdollisuudet ovat parantuneet, eikä esimiesten tai optimoijien työaika enää tuhlaannu vuorojen vaihtamiseen liittyvään lisätyöhön", kertoo Someron kaupungin perusturvajohtaja Taru Nordlund.

Pilvessä toimiva yhteisöllinen työvuorosuunnittelu on osa CGI:n toimittamaa Titania -työvuorojen suunnittelu- ja seurantaratkaisua. Yhteisöllinen työvuorosuunnittelu helpottaa työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista. Henkilöstö voi antaa työvuoroihinsa liittyvät toiveet sähköisesti sekä suunnitella annetuissa rajoissa omat työvuoronsa.  

"Aiemmin työvuorosuunnittelu oli kokonaan esimiehen vastuulla. Ennen julkaisua lähes 50 työntekijää esitti erilaisia työvuoroihin liittyviä toiveita liimalapuin, sähköpostitse ja suullisesti. Ja kun vuorolista oli julkaistu, siihen piti eri syistä tehdä runsaasti työvuorojen vaihtoja", Nordlund sanoo.

Muutos on ollut hänen mukaansa entiseen verrattuna merkittävä.

"Yhteisöllisen palvelun myötä työvuorosuunnittelu on ennakoitavampaa, oikeidenmukaisempaa ja läpinäkyvämpää, kun työntekijät pääsevät itse vaikuttamaan työvuoroihinsa ja -aikoihinsa. Tämä parantaa merkittävästi henkilöstön työtyytyväisyyttä ja työssä jaksamista. Samalla esimiesten työaikaa säästyy."

 

Soveltuu koko hoiva-alalle

"Henkilöstön oikea resursointi on tärkeää erityisesti terveydenhuollossa sekä hoiva- ja turvallisuustyössä", sanoo Ossi Antikainen CGI:ltä.

"Viimeisimmät työvuorosuunnitelma- ja toteumatiedot ovat aina saatavilla ja äkillisten poissaolojen paikkaaminen helpottuu. Kun työvuorojen hallinta sujuu, henkilöstö saa oman työaikatietonsa ajantasaisina ja tekijät sekä tarpeet kohtaavat kaikissa tilanteissa."

Titania-pilvipalvelu soveltuu koko sote-sektorin käyttöön niin julkisille kuin yksityisillekin organisaatiolle koosta riippumatta. Palveluun on saatavissa myös mobiilitoiminnallisuus.

 
Lisätietoja Titaniasta:
Annika Jurvanen
johtaja, Titania-ratkaisut, CGI Suomi
+358 400 915 808
annika.jurvanen@cgi.com

Media:
Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 73 000 asiantuntijaa sekä kokonaisvaltainen valikoima palveluja asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 10,8 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.