Helsinki, 24.01.2018

Pilvipalveluanalytiikkaan erikoistunut Bigdatapump Oy on nyt nimeltään CGI Advanced Analytics Solutions. Toiminta jatkuu omana liiketoimintayksikkönä, jossa startup-henkisyys yhdistyy kansainvälisen mittakaavan jatkuviin palveluihin. 

Bigdatapumpin analytiikkapalvelut ovat olleet osa CGI:tä siitä lähtien, kun CGI ja Affecto yhdistivät liiketoimintansa viime syksynä. Tätä ennen Bigdatapump toimi ensin viisi vuotta itsenäisenä startup-yhtiönä. Affecton tytäryhtiönä se tuplasi puolessa vuodessa henkilöstönsä ja liikevaihtonsa. Työntekijöitä CGI Advance Analytics Solutionsilla on lähes sata.       

"CGI:n kanssa meillä on mahdollisuus nousta seuraavalle tasolle. Asiakkaat haluavat pelkkien projektitoimitusten ohelle myös paljon muita palveluja ja ylläpitoa. Ison talon muskeleilla pystymme varmistamaan laajan data-alueen vakaat bisneskriittiset 24/7-analytiikkapalvelut kaiken kokoisille asiakkaille", CGI Advanced Analytics Solutionsin liiketoimintajohtaja Martti Reilander sanoo. Hän on yksi Bigdatapumpin alkuperäisistä perustajista.

"Meillä kaikki lähtee yrityskulttuurista ja äärimmäisen tarkkaan valitusta huippuluokan osaajista. CGI:n pohjoiseurooppalaisena liiketoimintayksikkönä voimme jatkossakin hyödyntää bisneskehittäjätaustaamme, omanlaista analytiikkaosaamista ja startup-henkisyyttämme. Etsimme jatkuvasti uusia ohjelmoivia data scientisteja", kertoo Reilander.

CGI Advanced Analytics Solutions keskittyy ensisijaisesti palvelemaan pohjoismaisia asiakkaita, jotka haluavat kehittää data-, analytiikka- ja tekoälyjohtamistaan. Yhtiöllä on toimipisteet Helsingin ja Turun lisäksi Tukholmassa, Oslossa, Kööpenhaminassa ja Varsovassa. Asiakkuuksia on Euroopan ohella mm. Pohjois-Amerikassa.

Kehittyneen analytiikan soveltaminen liiketoiminnassa ja digitaalisessa transformaatiossa on kaikilla toimialoilla ylimmän johdon tämän hetken keskeisimpiä prioriteetteja, kertoo vuosittainen, 20 maassa ja yli 1 300 asiakkaan keskuudessa tehtävä strateginen CGI Voice of Our Clients -haastattelututkimus

"Asiakkaamme hyötyvät CGI Advanced Analytics Solutionsin osaamisesta ja kokemuksesta erityisesti nopeasti kasvavan tietokeskeisten palvelujen alueella. Samalla pystymme entistä paremmin auttamaan asiakkaitamme muuttumaan aidosti digitaalisiksi organisaatioiksi, CGI:n Pohjois-Euroopan toiminnoista vastaava johtaja Heikki Nikku korostaa.

 

Lisätietoa:

Martti Reilander
liiketoimintajohtaja, CGI Advanced Analytics Solutions
+358 40 756 1885martti.reilander@cgi.com

 

Media:

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 71 000 asiantuntijaa sekä kokonaisvaltainen valikoima palveluja asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 10,8 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.