Helsinki, 02.09.2013

OP-Pohjola ja IT-palveluyritys CGI ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen strategisesta kumppanuudesta, jossa CGI ottaa vastuulleen vakuutusalan sovelluskehitys ja -ylläpitopalvelujen tuottamisen OP-Pohjolalle. Palvelutuotantoon OP-Pohjolasta siirtyy noin 225 henkilöä vanhoina työntekijöinä.

Uudella toimintamallilla OP-Pohjola haluaa parantaa kilpailukykyä ja tuotekehityksen joustavuutta sekä tehostaa palvelutuotantoa. CGI vahvistaa finanssitoimialan palvelukykyään sekä asemaansa Suomen johtavana vakuutusalan ICT-palvelujen tuottajana ja kehittäjänä.

– OP-yhteistyöllämme on pitkät perinteet. Nyt alkava mittava ja strateginen palvelu-ulkoistus on meille vahva osoitus luottamuksesta, laadusta ja asiakastyytyväisyydestä. Samalla kasvatamme ja vahvistamme finanssitoimialan kompetenssiamme ja pystymme tarjoamaan toimialan ammattilaisille monipuolisempia urapolkuja osaamisen kehittämiseen, tiivistää CGI Suomen toimitusjohtaja Heikki Nikku järjestelyn hyödyt.

CGI tuottaa OP-Pohjolalle mm. sovellusten tuki-, ylläpito- ja kehityspalveluja.

Globaalisti CGI toimittaa sekä kehittää finanssialan liiketoiminta- ja ICT-palveluja yrityksille, kuten Societe Generale, Santander ja Citibank. Suomessa CGI on johtava vakuutustoimialan ICT-palvelutoimittaja.

Sopimusneuvottelut pyritään saamaan päätökseen syyskuun loppuun mennessä. Uuden kumppanuusmallin on tarkoitus olla käytössä 1.11.2013 alkaen.

Lisätietoja
Heikki Nikku, toimitusjohtaja, CGI Suomi
Puh. +358 400 500 782, heikki.nikku(a)cgi.com


Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. suurin riippumaton IT-palveluyritys. Meitä on 69 000 asiantuntijaa yli 40 maassa Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa palvelemassa asiakkaitamme. Konsultoimme asiakkaitamme liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroimme tietojärjestelmiä ja olemme asiakkaidemme ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on pörssilistattu (TSX ja NYSE). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.