Helsinki, 11.11.2013

Pohjanmaalta ponnistava kauppaketju Minimani on ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön uuden, nimenomaan vähittäiskaupan tarpeisiin suunnitellun toiminnanohjauksen kokonaisjärjestelmän.  Järjestelmä on jo otettu käyttöön kaikissa Minimanin viidessä hypermarket-myymälässä ja ketjunohjauksessa. Järjestelmän toimittajaksi Minimani valitsi IT-palveluyritys CGI:n.

Valmiiksi tuotteistetun pakettiratkaisun käyttäminen on suomalaisessa vähittäiskaupassa harvinaista, sillä alan toiminnanohjausjärjestelmät ovat yleensä joko isoja räätälöityjä kokonaisuuksia tai toimialariippumattomia yleishyödyllisiä ERP-ratkaisuja, jotka soveltuvat vähittäiskaupan tarpeisiin vain joiltain osin.

"IT-toimittajaa hakiessa meille oli tärkeää, että hanke ja hankkeen implementointi olisivat strategisesti merkittävä juttu myös kumppanille. Isoksi IT-taloksi CGI yllätti meidät tässä positiivisesti. Heti tarjousvaiheessa oli selvää, että myös heitä innosti olla mukana toteuttamassa Suomen ensimmäistä, juuri vähittäiskaupalle tehtyä kokonaisjärjestelmää", kertoo kauppaneuvos Kalle Lähdesmäki Minimanista.

LS Retailina tunnettu ratkaisu on erityisesti vähittäiskaupan toiminnanohjaukseen suunniteltu vertikaalinen kokonaisratkaisu, joka pohjautuu Microsoft Dynamics ERP -järjestelmään. Tietojohtaja Ari Jaatinen toteaa, että uuden järjestelmän piiriin kuuluvat niin tavarantilaus, varastonhallinta, kampanjasuunnittelu ja kassajärjestelmät kuin taloushallintokin. Tämä oli erittäin merkittävä lähtökohta järjestelmän ja toimittajan valinnassa. Dynamics-ratkaisuun on mahdollisuus myös liittää verkkokauppaa varten valmis eCommerce-lisäosa helposti ilman kallista lisäintegraatiota.

"Ei voi enää sanoa, että digitalisoituminen on muuttamassa kaupan alaa, sillä se on tehnyt sen jo. Nykyään suomalaisille kauppiaille ja ketjuille on selvää, että ilman älykästä reaaliaikaisella tiedolla johtamista ei kilpailussa pärjää. Toiminnanohjaukseen kaupoissa on tähän asti käytetty monenkirjavia järjestelmiä, joista monen käyttöikä alkaa tulla vastaan. On kiinnostavaa nähdä, minkälaisia valintoja alalla lähivuosina tehdään", arvioi CGI:n johtaja Henry Nieminen.

Lisätietoa

Kalle Lähdesmäki
kauppaneuvos, Minimani
0500 363 126
kalle.lahdesmaki@minimani.fi

Tapio Volanen
johtaja, Enterprise markets, CGI Suomi
040 570 4775
tapio.volanen@cgi.com

 

Minimani on itsenäinen, vaikutusalueensa kokonaisedullinen, nopeasti uudistuva ja kehittyvä vähittäiskauppaketju. Minimani Yhtiöt muodostuu hypermarket- suurmyymäläyksiköistä, jotka kustannustehokkaasti ja kokonaisedullisesti toimimalla tarjoavat tuotteita sekä palveluita Minimanien vaikutusalueella jatkuvasti lisääntyville kanta-asiakkailleen. Minimanit sijaitsevat Jyväskylässä, Kokkolassa, Lempäälässä, Seinäjoella ja Vaasassa. Minimanin palveluksessa työskentelee vakituisesti lähes 400 kaupan alan ammattilaista. Lisätietoa: www.minimani.fi.

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. suurin itsenäinen, ICT:n ja liiketoimintaprosessien kehityspalveluja tarjoava yritys. Yhtiöllä on 69 000 asiantuntijaa yli 40 maassa Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa palvelemassa sen tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.