Helsinki, 10.02.2018

Euroopan avaruusjärjestö ESA julkisti avaavansa Incubation Centre -yrityshautomon Suomeen Slush tapahtumassa. CGI on mukana jalostamassa avaruusalaan liittyviä liiketoimintaideoita ja kehittämässä startup-yritysten liiketoimintaa Technical and Business Development -yhteistyökumppanina.

ESA, Suomen valtio ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat tänään virallisen sopimuksen yrityshautoman perustamisesta Otaniemen kampusalueelle. Asia julkistettiin Slush-tapahtumassa, lähellä tämän hetken kuumimpia startup-yrityksiä. Samalla avautui potentiaalisten startupien ja liiketoimintaideoiden haku ESA BIC Finland -ohjelmaan.

ESA:n Incubation Centre -yrityshautomot toimivat ympäri Eurooppaa tavoitteena auttaa startup-yrittäjiä kehittämään avaruuteen liittyviä liiketoimintaideoitaan. Hautomoissa yrittäjät saavat teknistä tukea ja apua toimialan johtavilta yrityksiltä ja organisaatioilta.

CGI on mukana tarjoten asiantuntemustaan sekä kansainvälisiä verkostojaan. Ohjelman valitut startupit saavat käyttöönsä CGI:n teknologia- ja avaruusalan asiantuntijoiden konsultointia sekä globaalin asiantuntija- ja asiakasverkoston potentiaaliseksi vienti- ja kansainvälistymiskanavakseen.

Hautomoon osallistuvien liiketoimintaideoiden tulee hyödyntää avaruuteen liittyvää teknologiaa, asiantuntijuutta ja/tai sovelluksia sekä tähdätä avaruusmarkkinoiden ulkopuolelle. Lisätietoja hakukriteereistä ja -ohjeista löytyy ESA BICin verkkosivuilta.

CGI on avaruusalalla arvostettu asiantuntijayritys erityisesti turvallisuusratkaisujen, kriittisten ohjelmistoratkaisujen ja avaruusteknologiaa hyödyntävien sovellusten saralla. Euroopan avaruusjärjestö ESA:n kanssa CGI:llä on pitkä, 40-vuotinen yhteistyösuhde.

Suomessa CGI on yli 20-vuoden ajan toimittanut satelliittidataan perustuvia teknologia- ja karttaratkaisuja asiakkailleen. Lisäksi CGI on tuttu mentori erilaisissa hackathoneissa ja kilpailuissa. CGI:n asiantuntijat ovat olleet mukana muun muassa ESA Space HackissaEuropean Space Weekillä Virossa ja Nasa World Wind Europa Challenge 2007 -kilpailussa. Toimialaosaaminen on vahvistunut entisestään Karttakeskuksen yhdistyttyä CGI:hin.

 

Media
Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com