Helsinki, 04.10.2015

Eläkevakuutusyhtiöt Elo ja Etera sekä finanssialan IT-ulkoistuksiin erikoistunut LTC-Otso ovat allekirjoittaneet palvelusopimuksen, jolla yhtiöt jatkavat ulkoistuskumppanuuttaan. Samassa yhteydessä Elosta ja Eterasta tulee LTC-Otson osaomistajia. Sopimusten arvo on vähintään 20 miljoonaa euroa.

Nyt allekirjoitetut sopimukset ovat jatkoa vuonna 2013 alkaneelle yhteistyölle, jolloin vastuu eläkevakuutusyhtiöiden sovelluskehityksestä siirtyi LTC-Otsolle – CGI:n ja sen asiakkaiden yhteisyritykselle.

”LTC-Otso yhdistää CGI:n kansainvälisen osaamisen paikalliseen läsnäoloonsa lähellä asiakkaitaan. Tämä on meille toimivin ja vastuullisin tapa saavuttaa nykypäivän edellyttämä kustannustehokkuus”, kertoo Elon tietohallintojohtaja Aaro Mutikainen.

”LTC-Otso ja yhteistyö CGI:n kanssa on jo todistanut arvonsa. ICT-palvelutuotannon kitkattomuus antaa meille mahdollisuuden keskittyä uusien palvelujen tuottamiseen muun muassa digitaalisten palveluiden saralla”, kiittelee Eteran tietohallintojohtaja Janne Ruuska.

”LTC-Otso on toimiva esimerkki siitä, miten yhdistämme paikallisen osaamisen Suomessa, nearshore palvelut Euroopassa ja offshoren Kaukoidässä. Joillekin asiakkaillemme tuotamme palvelut hyödyntäen kaikkia kolmea, toisten kanssa vain jotakin niistä. Esimerkiksi Elon kanssa käytössä on globaalit toimintamallimme, mutta palvelutuotanto tehdään pääsääntöisesti Suomessa. Asiakaskohtaisilla ratkaisuilla pystymme tuottamaan jokaiselle asiakkaalle sopivan palvelukokonaisuuden, mikä auttaa pitämään työtä myös Suomessa”, korostaa LTC-Otson toimitusjohtaja ja CGI Suomen finanssialan palveluista vastaava Kimmo Koivisto.
 

Lisätietoja:

Kimmo Koivisto
toimitusjohtaja, LTC-Otso
+358 400 407 001
kimmo.koivisto@cgi.com

Media:

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

LTC-Otso on vakuutus- ja pankkiliiketoiminnan IT-ratkaisuihin erikoistunut yhteisyritys, jonka omistavat CGI Suomi, LähiTapiola, Elo ja Etera. LTC-Otso tarjoaa 300 IT-asiantuntijan voimin kattavia asiantuntija-, projekti- ja jatkuvia palveluja, liiketoiminta- ja ratkaisukonsultointia sekä tuote- ja integraatioratkaisuja.  Palveluita tuotetaan muun muassa vakuutusliiketoiminnan, varainhoidon, pankki-, maksuliikenne- ja laskutuspalveluiden sekä verkkoliiketoiminnan, talous- ja henkilöstöhallinnon ja erilaisten sisäisten palveluiden tarpeisiin. LTC-Otson asiakkaita ovat Elo, Etera, LähiTapiola-ryhmä, S-Pankki ja Turva. Lisätietoa: www.ltc-otso.fi.

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 68 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo on asiakkaidensa omistama työeläkeyhtiö, joka huolehtii asiakasyritystensä työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta. Elo syntyi 1.1.2014, kun Eläke-Fennia ja LähiTapiola Eläkeyhtiö fuusioituivat. Elo vastaa noin 500 000 työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä, huolehtii noin 210 000 eläkkeensaajasta ja noin 19 miljardin euron sijoitusomaisuudesta. www.elo.fi.

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Etera vakuuttaa eri toimialojen työsuhteisia työntekijöitä TyEL:n eli työntekijän työeläkelain mukaan ja yrittäjiä YEL:n eli yrittäjän eläkelain mukaan. Eteran asiakkaita ovat yritykset, yhteisöt, yrittäjät ja kotitaloudet sekä työntekijät ja eläkkeensaajat. www.etera.fi.