Helsinki, 06.11.2017

Kuurojen elämää mullistava mobiilitulkkauspalvelu Chabla eteni finaaliin kansainvälisen IxDA Interaction Awards -kilpailun kolmessa eri kategoriassa. Yhtenä kilpailun parhaimmista toteutuksista Chabla on valittu ehdolle Connecting-, Disrupting- ja Empowering-kategorioihin.

”Pelkkä finaalivalinta on suuri kunnianosoitus työllemme, koska kyse on alamme kovimmasta kilpailusta”, iloitsee Chablan suunnittelusta vastannut Lead Designer Ville Koistinen CGI Nextistä.

Muusikko Signmarkin (Marko Vuoriheimo) ideasta lähtenyt ja CGI:n toteuttama Chabla on ensimmäinen viittomakielisten henkilöiden tarpeisiin rakennettu mobiilisovellus, jonka kautta käyttäjillä on tulkkauspalvelu käytössään 24/7. Chabla parantaa viittomakieltä käyttävien jokapäiväistä elämää ja kommunikointia mullistavalla tavalla, sillä ensimmäistä kertaa kuuleva voi soittaa kuurolle ja toisin päin. Chabla tuo käyttäjilleen valtavasti lisää vapautta, kun tulkki on vain puhelinsoiton päässä.

”Chablan avulla kuuroilla on vihdoin samanlaiset mahdollisuudet kommunikoida kuin kuulevilla. Se tarjoaa käyttäjilleen aivan uudenlaisen vapauden, itseilmaisun ja spontaanin helppouden kommunikaatiolle”, kuvailee Marko Vuoriheimo Chablan tarjoamia mahdollisuuksia. 

”Muotoilijana on äärimmäisen palkitsevaa olla mukana tekemässä palvelua, jolla on näin merkittävä vaikutus ihmisten elämään. Chabla saa aikaan todellisen muutoksen, ja sitä pidän työssäni tärkeimpänä”, kertoo Koistinen.

Kilpailun Connecting-kategoriassa etsitään ihmisten ja yhteisöjen välistä kommunikaatiota edistävää ratkaisua. Perinteisiä toimintatapoja muuttavia palveluita haetaan Disrupting-kategoriassa, ja Empowering-kategoriassa puolestaan palkitaan voimaannuttavia, rajoja rikkovia ratkaisuja.

IxDa Interaction Awards -kilpailu huipentuu Interaction 18 -konferenssiin Lyonissa ensi vuoden helmikuussa, kun 30 finalistin joukosta palkitaan parhaimmat ratkaisut. Kilpailun järjestäjä Interaction Design Association (IxDA) on maailmanlaajuinen ja maailman suurin järjestö käyttökokemusten suunnittelijoille.

IxDA Interaction Awards –finaaliehdokkuudet ovat jatkoa Chablan kilpailumenestykselle. Blue Arrow Awards –kilpailussa Suomen parhaana digitaalisena palveluna palkittu Chabla putsasi palkintopöydän voittamalla myös Customer Experience- ja Societal Influence –kategoriat. Global E-commerce Summit –konferenssissa Chabla palkittiin European E-commerce Entrepreneurial Award –palkinnolla ja lisäksi Chabla on saanut kunniamaininnan kotimaisessa Grand One Awards –kilpalussa.

 

Lisätietoja
Niko Halonen
Vice President, CGI Next
+358 40 833 2083
niko.halonen@cgi.com

 

Media
Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com