Helsinki, 16.02.2018

Helsingin yliopisto on päivittänyt taloushallinnon järjestelmäympäristönsä uuden sukupolven SAP S/4HANAn. Kyseessä on Suomen ensimmäinen SAP S/4HANA -toimitus julkishallinnon puolella. Hankkeen suunnittelusta ja läpiviennistä vastasi CGI.

”Harvoin saa sanoa, että uuden teknologian käyttöönotto ylittää odotukset näin positiivisesti. Onnistumisen takana oli vahvaa osaamista sekä CGI:n että yliopiston puolella. Tämä on omalla urallani parhaiten onnistunut ERP-projekti koskaan”, iloitsee Helsingin yliopiston kehittämispäällikkö Jere Reinikainen.

Taloushallinnon uusi SAP S4 versio 1610 -ympäristö hyödyntää muistinvaraista SAP HANA -tietokantaa. Reinikainen pitää järjestelmäpäivitystä kriittisen tärkeänä yliopiston taloushallinnolle, koska se luo pohjan taloushallinnon laajemmalle uudistamistyölle ja kokonaisarkkitehtuurin yksinkertaistamiselle.

Uusi järjestelmäympäristö tuo helpotusta niin sovellusten loppukäyttäjille kuin taloushallinnon ammattilaisillekin. Kaikkiaan Helsingin yliopiston SAPilla on noin 7­500 käyttäjää.

"Yliopistolla on käytössä hajanainen joukko erilaisia päätelaitteita, selaimia ja käyttöjärjestelmiä. CGI:n kanssa tehtävän uudistuksen myötä saimme käyttöön ratkaisun, jota pystyy käyttämään laajasti eri välineillä. Myös mobiilikäyttö on mahdollista."

Käytettävyyden lisäksi taloudesta saatavan tiedon ajantasaisuus ja täsmällisyys sekä kyky kehittää raportointia parantuvat merkittävästi.

Teknologia- ja kumppanivertailuissa SAP ja CGI osoittautuivat Reinikaisen mukaan ylivoimaisiksi.

"Eri vaihtoehtoja vertaillessamme uusimpaan SAP-teknologiaan siirtyminen osoittautui kiistatta järkevimmäksi. Toimittajista CGI erottautui osaamiseltaan vahvimpana. Heillä on pitkä kokemus taloudenohjauksen kehittämisestä sekä uusien teknologioiden hyödyntämisestä. He myös toivat projektiin mukaan omia parhaita toiminnallisia käytäntöjään ", Reinikainen avaa valintapäätösten taustoja.

CGI:n SAP-palveluista Suomessa vastaava johtaja Veli Isoniemi pitää Helsingin yliopiston hanketta merkittävänä suunnannäyttäjänä julkisella sektorilla.

”S/4HANA on merkittävin mullistus SAP-ekosysteemissä tällä vuosikymmenellä. Siksi uskon sen leviävän laajaan käyttöön. Helsingin yliopiston hanke tulee olemaan esikuva muillekin hanoitusta suunnitteleville organisaatioille erityisesti julkisella sektorilla”, arvioi Isoniemi.

Helsingin yliopiston projektia edelsi CGI:n toteuttama SAP S/4 Assessment -analyysi teknisten edellytysten ja riskittömän siirtymisen varmistamiseksi.   Kyse on palvelusta, jossa CGI:n asiantuntijat auttavat arvioimaan uusimpien SAP-ratkaisujen asiakaskohtaisia liiketoimintahyötyjä ja rakentamaan investoinneista kannattavia tulevaisuuden ratkaisuja . 

”Tärkeä tekijä onnistumisessa oli myös yhteistyön sujuvuus yliopiston kanssa. Panostimme ketterien toimintamallien hyödyntämiseen sekä avoimeen kommunikaatioon projektin joka vaiheessa. Molemmin puolin projektipöytää vaaditaan sitoutumista yhteistyöhön, joka onnistui tässä esimerkillisesti”, kiittelee Isoniemi työskentelyä yliopiston kanssa.

 

 

Media:
Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 71 000 asiantuntijaa sekä kokonaisvaltainen valikoima palveluja asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 10,8 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.