Helsinki, 19.12.2016

IT-palveluyhtiö CGI käynnistää Suomessa mittavan rekrytoinnin, jossa tavoitteena on palkata 1 000 nuorta osaajaa IT-alan työtehtäviin vuoteen 2020 mennessä. Rekrytoinnit alkavat 27.1.2017 Future Talent -tapahtumassa Finlandia-talossa, jossa tavoitteena on löytää heti 50 uutta kykyä. Tapahtuman jälkeen rekrytoinnit jatkuvat eri puolilla Suomea.

Tammikuun Future Talent -tapahtumasta käynnistyvien rekrytointien tavoitteena on auttaa erityisesti opiskelijoita ja vasta valmistuneita pääsemään kiinni työelämään, löytää uusia osaajia CGI:lle ja täydentää suomalaisten nuorten koulutusta käytännön taidoilla.

”Digitalisaatio on luonut IT-alalle uusia osaamistarpeita samalla, kun se on kiihdyttänyt alan globaalia kilpailua. Haluamme nyt auttaa nuoria osaajia täydentämään taitojaan käytännön työkokemuksella ja hakea samalla heitä joukkoomme”, tiivistää CGI Suomen toimitusjohtaja Tapio Volanen rekrytointien taustat.

Rekrytoinneista pääosa tullaan tekemään Future Talent -harjoitteluohjelman kautta. Siinä CGI tarjoaa valmennusta erilaisiin IT-alan tehtäviin. Jokaista Future Talent -harjoittelijaa on auttamassa kokeneempi työntekijä, joka auttaa pääsemään työssä vauhtiin ja kehitysuralle, joka voi poikia pysyvän työpaikan CGI:ltä.

”Kehitämme CGI:llä mestari-kisälli-mallista työkulttuuria, koska tavoitteenamme on saada nuoret kyvyt mahdollisimman hyviin ja sopivasti haastaviin tehtäviin, mutta siten, ettei ketään heitettäisi projekteihin ilman kokeneen kollegan tukea. Kokeneemmat osaajamme puolestaan saavat näin tuoreita näkemyksiä ja uusinta osaamista asiakasprojekteihinsa”, kertoo CGI Suomen HR-johtaja Ulla Walli.

CGI on tehnyt yhteistyötä suomalaisten korkea- ja ammattikorkeakoulujen kanssa aiemmin esimerkiksi Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Joensuussa ja Lappeenrannassa. Future Talent -ohjelmalla yhteistyötä laajennetaan myös muille paikkakunnille.

”Olemme tehneet opiskelijoiden kanssa yhteisiä projekteja ja niissä huomannet, miten valtavan hienoa osaamista sekä intohimoa asioiden kehittämiseen heillä on. Yrityksemme rakentaa yhteiskunnalle, kansalaisille ja yrityksille elintärkeitä palveluja, joiden kehittämiseen haluamme heitä enemmän mukaan”, kiittelee Volanen opiskelijoiden osaamistasoa Suomessa.

CGI:llä on Suomessa yli 3 000 työntekijää 17 paikkakunnalla, joten harjoittelupaikkoja avautuu eri puolille Suomea. Pääosa rekrytoinneista sijoittuu suurimpiin kaupunkeihin, kuten Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Turkuun, Ouluun, Lahteen, Joensuuhun ja Lappeenrantaan. Paikkoja avautuu myös CGI:n toimipisteisiin ulkomailla, kuten Portugalissa toimivaan asiakaspalveluun.

”Olemme nyt julkaisseet ensimmäisen erän avoimia harjoittelupaikkoja, mutta uusia avautuu jatkuvasti lisää. Trainee-rekrytointeja pyritään rytmittämään niin, että niitä tehtäisiin aina useampia kerrallaan muutaman kuukauden välein. Näin osa harjoittelupaikoistamme on helppo sovittaa oppilaitosten työharjoittelujaksoihin tai kesätyötarpeisiin”, Walli vinkkaa.

Harjoittelijoita haetaan muun muassa seuraaviin Trainee-tehtäviin: Mobiilikehitys, Java Development, Data Engineering, Palvelumuotoilu, Sovellusneuvonta, Microsoft-teknologiat, Robotiikkaohjelmointi, Myynti ja Talous, SAP-teknologiat, Business Analyst, Konsultointi ja UX-Design.

Lisätietoa harjoittelupaikoista löytyy osoitteesta
www.cgi.com/fi/harjoittelupaikat.

 

Opiskelijoille ilmaiskuljetus Helsinkiin 27.1.

CGI järjestää opiskelijoille maksuttomia bussikuljetuksia Helsingissä 27.1. pidettävään Future Talent -tapahtumaan Tampereelta, Turusta, Lahdesta, Lappeenrannasta ja Espoon Otaniemestä.

Bussikyydin voi varata ilmoittautumisen yhteydessä osoitteessa www.cgi.com/fi/future-talent.

 

Mediayhteydet ja haastattelupyynnöt:

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CG
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Kuvia CGI:stä ja henkilöistä:
https://1drv.ms/f/s!AvSUjCy7IC08kEsYSfjBtVLezivI

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 68 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 000 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.