Helsinki, 21.06.2016

IT-palveluyritys CGI uskoo Lean ja Agile -menetelmien käytön kasvuun ja on nyt yksi harvoista Scaled Agile Inc. kultapartnereista Suomessa.

SAFe (Scaled Agile Framework) on skaalautuva, Lean ja Agile menetelmiin perustuva viitekehys liiketoiminnan laajamittaiseen ketteröittämiseen. CGI on käyttänyt SAFe-toimintamallia jo vuodesta 2011 lähtien omissa ja asiakkaidensa laajoissa kehityshankkeissa.

”SAFe on maailmanlaajuisesti tunnettu ja jatkuvasti suosiotaan kasvattava viitekehys. Kultapartneruus kertoo tiivistä yhteistyöstämme Scaled Agile -yhteisön kanssa”, kertoo CGI:n johtava agile-konsultti Virpi Rowe.

CGI tarjoaa SAFe-sertifiointikoulutuksia, yrityskohtaisesti räätälöityjä koulutuksia, konsultointia ja valmennusta ketterän toimintamallin sovittamisessa niin pienempään kuin isompaankin toimintaympäristöön.

SAFen käyttö on kasvussa

Ketterät menetelmät tarjoavat toimintamallin, jolla esimerkiksi digitalisaation myötä kasvavat liiketoiminnan kehittämis- ja muutostarpeet voidaan viedä nopeasti käytäntöön.

Ketterän organisaation ja kehityssalkun johtamiseen kehitetyn SAFen käyttö on VersionOnen vuotuisen State of Agile -raportin mukaan jatkanut kasvuaan. Nyt tutkimukseen vastanneista yrityksistä 27 % käyttää SAFe-menetelmiä, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 19 %.
 

Lisätietoja
Perttu Mikkonen, perttu.mikkonen@cgi.com