Helsinki, 26.01.2017

IT-palveluyhtiö CGI paketoi uudet teknologiat sekä niihin liittyvät asiantuntija- ja design-palvelut uuteen Next-yksikköön. Keskittämisellä CGI vahvistaa kykyään tukea yritysten ja julkishallinnon laajentuvia digitalisaatiohankkeita. Liiketoimintaa johtaa Niko Halonen.

CGI:n globaalin tutkimuksen mukaan yritykset ja julkishallinnon organisaatiot ovat nyt siirtymässä kokeiluluonteisista digiprojekteista kokonaisvaltaisempiin digitalisaatiohankkeisiin. Niissä onnistuminen edellyttää tiiviimpää yhteistyötä sekä yritysten sisällä että kumppaneiden kanssa. Samalla muutoksen johtamisessa tarvitaan uudenlaisten metodien osaamista ja hyödyntämistä.

Tähän asti on ollut tyypillistä, että yritysten eri toiminnot ovat edenneet digiprojekteissaan omaan tahtiinsa. Yhdessä yksikössä on saatettu kehittää verkkopalveluja, toisessa kerätä valtavia datavarastoja ja kolmannessa suunnitella ohjelmistorobotiikan käyttöönottoa. Kokonaiskuva ja -ymmärrys mahdollisuuksista ovat puuttuneet ja eri osa-alueiden ristiinhyödyntäminen on ollut harvinaista.

”Nyt tilanne on muuttumassa ja digitalisaation hyödyntämisessä ollaan siirtymässä seuraavaan, kokonaisvaltaisen kehittämisen vaiheeseen. Siihen muutokseen vastaamme muuttumalla itsekin. Tehtävämme on olla katalyytti, kiihdyttäjä, asiakkaidemme uusille liiketoiminnoille ja vanhojen toimintojen uudistamiselle”, taustoittaa Niko Halonen johtamansa CGI Next -palveluyksikön syntyä.

CGI:n uuteen yksikköön on keskitetty erityisesti sellaisia teknologioita, palveluja ja osaajia, joita voidaan hyödyntää eri toimialoilla.

”CDO-roolien synnyttäminen oli yrityksille ensimmäinen askel digitalisaation laajempaan haltuunottoon. Nyt olemme koonneet keskeiset palvelumme selkeäksi työkalupakiksi, josta löytyy kaikki ratkaisut liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen digitalisointiin”, kiteyttää Halonen viitaten viime vuosina yrityksissä yleistyneisiin Chief Digital Officereihin ja käynnissä olevaan muutokseen.

Next-yksikössä tuotetaan esimerkiksi lisätyn ja virtuaalitodellisuuden ratkaisuja, IoT-ratkaisuja, ohjelmistorobotiikkaa, tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäviä ratkaisuja, mobiilisovelluksia, kyberturvallisuuspalveluja, Big Data ja analytiikkapalveluja, palvelumuotoilua ja business design -konsultointia sekä verkkopalveluja monikanavaiseen asiakaskohtaamiseen.

Yhdistämällä Next-yksikön tietotaitoa ja eri toimialojen osaamistaan CGI auttaa yrityksiä myös digitaalisten liiketoimintamallien, roadmapien ja innovaatioiden kehittämisessä sekä niiden käytännön jalkauttamisessa. Keskeisessä roolissa ovat ketterät hanke- ja innovaatiojohtamisen menetelmät sekä CGI:n tuotteistamat johtamismallit.

”Suurimmalla osalla yrityksiä on haasteenaan kokonaisuuden johtamisongelma ja näkymän rajoittuminen vain omaan toimintaan tai toimialaan. Monialaisena ja teknologisesti riippumattomana yrityksenä pystymme tuomaan innovaatioita toimialalta toiselle sekä hyödyntämään aina sitä teknologiaa, joka on aidosti tarpeeseen soveltuvin. Ja mikä tärkeintä, pystymme varmistamaan, että jokainen kehitetty sovellus tai palvelu toimii osana kokonaisuutta eikä siiloratkaisuna”, jatkaa Halonen.

CGI Next työllistää alkuvaiheessa noin 300 asiantuntijaa Suomen 3 000 työntekijästä, joista valtaosa on erikoistunut tiettyjen toimialojen erityistarpeisiin.

”Tavoitteemme on kasvattaa omaa digitalistijoukkoamme merkittävästi. Kasvussa tulemme hyödyntämään muun muassa juuri käynnistämäämme Future Talent -trainee-ohjelmaa, jonka kautta tulemme työllistämään CGI:lle Suomessa lähivuosina 1 000 uutta nuorta osaajaa”, kertoo Halonen kasvunäkymistä.

CGI Next on mukana Ratkaisu-tapahtumassa Finlandia-talossa 26.1.2017 esittelemässä palvelujaan ja uusia teknologioita. Trainee-ohjelman rekrytoinnit käynnistyvät Future Talent -tapahtumassa 27.1.2017.

 

Lisätietoa

Niko Halonen
johtaja, CGI Next
+358 40 833 2083
niko.halonen@cgi.com

www.cgi.com/fi/next

 

Medialle

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 68 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 000 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.