Helsinki, 10.06.2015

CGI toteutti Tampereen kiinteistötoimelle yhden Suomen edistyneimmistä maanomaisuuden hallintajärjestelmistä. Ratkaisulla Tampereen kaupungin kiinteistötoimi hallitsee maaomaisuuteen kohdistuvia sopimuksia sekä ulosvuokrausta.

Kiila-järjestelmällä ohjataan noin 40 miljoonan euron tontinvuokrausta, mutta tontti- ja kiinteistötiedot liittyvät kiinteästi koko kaupungin suunnitteluprosessiin ja ovat siten jatkuvasti muidenkin yksiköiden käytössä. Tietojen reaaliaikaisuus ja paikkansapitävyys ovat olennaisia vaatimuksia. Käyttöön otettiin myös edistyneempi sähköinen tontinhaku ja -arvonta.

“Uskon, että tulemme saavuttamaan hankkeelle asetetut kokonaistavoitteet. Tamperelaisten veroeurot tulee käytettyä fiksummin, kun kaupungin maaomaisuuden hallinta tehostuu”, kertoo Tampereen kiinteistöjohtaja Mikko Nurminen.

Kiilaan luotujen rajapintojen kautta kiinteistö- ja vuokralaistiedot päivittyvät automaattisesti Facta-kuntarekisteristä ja laskutustiedot siirtyvät suoraan SAP-myyntireskontraan. Lisäksi koko maaomaisuus on nyt tarkasteltavissa reaaliaikaisella karttasovelluksella.

“Edellinen ohjelmisto oli ehtinyt elinkaarensa päähän. Se oli puhtaasti vuokralaskutukseen luotu järjestelmä, josta puuttui yhteys esimerkiksi kiinteistötietojärjestelmään. Siksi Tampereen eri yksiköissä jouduttiin tekemään turhaa päällekkäistä työtä ja syöttämään tietoja käsin”, taustoittaa Nurminen.

“Tampereen kaupunki on monialainen organisaatio, joka käsittelee ja hyödyntää maaomaisuuteen liittyvää tietoa monessa eri yksikössä. Aiemmin pakon sanelemana tehty manuaalinen tietojen syöttäminen johti viiveisiin ja pahimmillaan virheisiin, joihin tänä päivänä ei ole varaa. Nyt Tampere on siirtynyt sellaiseen laaja-alaisen järjestelmään, jonka jatkuvuuden CGI takaa”, sanoo CGI:n johtaja Sami Isoherranen.

Tampereelle toimitettu ratkaisu pohjautuu Koki-järjestelmään, jota hyödyntää Suomessa lähes 200 julkishallinnon ja yksityisen sektorin asiakasta. Maaomaisuuden hallinnasta ja siten Kiila-järjestelmästä vastaa Tampereella 16 työntekijän kiinteistötoimi.

 

 

Mediayhteydet

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
esa.luoto@cgi.com
+358 50 380 5601

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 68 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.