Helsinki, 18.12.2012

Junaravintoloiden kassajärjestelmä automatisoi myös varastologistiikkaa

Ravintolapalveluja VR:n kaukoliikenteen junissa ja rautatieasemilla tarjoava Avecra on tehnyt IT-palveluyritys Logican, nyt osa CGI:tä, kanssa sopimuksen kassajärjestelmän toimittamisesta.

Kassajärjestelmä otetaan käyttöön kaikissa Avecran toimipisteissä ja se korvaa kokonaan aiemmin käytössä olleen järjestelmän. Avecralla on junaravintoloita ja kärrymyyntiä 160 päivittäisessä junavuorossa sekä lisäksi 17 myyntipistettä eri rautatieasemilla. Junien kärrymyynnissä järjestelmää käytetään tableteilla kassajärjestelmän mobiilisovelluksella.

Kassatoimintojen lisäksi järjestelmä on yhdistetty Avecran varastologistiikan toiminnanohjaukseen. Avecralla on varastopisteet vain Oulussa ja Ilmalassa, joten liikkuvien junaravintoloiden menekin seuranta ja myytävien tuotteiden täydennys vaatii tarkkaa suunnittelua.

"Koko toimitusketjua palveleva tietojärjestelmä tehostaa toimintaamme huomattavasti parannetun varastologistiikan tuomilla säästöillä. Kassajärjestelmämme oli joka tapauksessa tulossa elinkaarensa päähän, joten uuden ratkaisun tuomat muut edut ovat tervetullutta ekstraa", kertoo Avecran toimitusjohtaja Tiina Nieminen.

Uuden kassajärjestelmän avulla automatisoidaan tuotteiden tilaamista sekä varastosta että Avecran alihankkijoilta. Tähän asti myyntipisteiden tuotteiden täydennys, hyllytilanteen seuraaminen ja rutiininomaisesti toistuvat tilaukset alihankkijoilta ovat sisältäneet paljon manuaalista työtä.

"Nykyään ravintoloiden ja vähittäiskaupan kassajärjestelmät ja varastojen toiminnanohjaus ovat yhä enemmän yhteydessä toisiinsa, minkä vuoksi kokonaisvaltaisten ratkaisujen tarve kasvaa. Myös tableteilla käytettävät sovellukset ovat kysyttyjä, kun halutaan tehdä yhä tarkempaa reaaliaikaista seurantaa ja ennakointia", sanoo Henry Nieminen Logicalta, nyt osa CGI:tä.

Logica vastaa sopimuksen mukaan järjestelmän toimittamisesta ja asentamisesta aina myyntipisteiden laitteita myöten.

Lisätietoja

  • Tapio Volanen, johtaja, tuotteistetut ratkaisut, Logica, nyt osa CGI:tä, puh. 040 570 4775
  • Riitta Parviainen, talouspäällikkö, puh. 040 862 2914, Avecra

Logica on nyt osa CGI:tä. Olemme globaali IT-palvelu- ja liiketoimintayritys, joka auttaa asiakkaitaan saavuttamaan toimintansa tavoitteet. Palveluksessamme on 72 000 asiantuntijaa yli 40 maassa. Toimimme lähellä asiakkaitamme ja meillä on laaja osaaminen sekä kattavat IT-palvelut, jotka tukevat asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämistä missä vain, milloin vain. Lisätietoa cgi.com ja logica.fi.

Avecra Oy on VR-Yhtymän ja Rail Gourmet Groupin omistama ravintolayhtiö, joka tarjoaa monipuolisia ravintola-, kahvila- ja kioskipalveluita rautatieasemilla ja kaukoliikenteen junissa. Avecra Oy:ssä työskentelee noin 350 ammattilaista, jotka palvelevat päivittäin tuhansia asiakkaita160 junassa ja 17 myyntipi