CGI - Uutiset
Jaa
Aineistot
Uutiset

CGI avaa Isossa-Britanniassa kyberuhkien valvontaan ja analysointiin keskittyvän tietoturvan valvontakeskuksen

Helsinki, 24.10.2014 -  

CGI on avannut Etelä-Walesissa tietoturvan valvontakeskuksen (Security Operations Centre, SOC), joka tarjoaa ympärivuorokautista reaaliaikaista monitorointia asiakkaiden omissa tiloissa tai pilvessä toimiville järjestelmille. Tämän lisäksi CGI:n Readingissa toimiva uusi kyberturvallisuuskeskus tarjoaa asiakkaille edistyneiden uhkien analysointipalvelua (Advanced Threath Analysis).

Nyt avattava valvontakeskus on CGI:n ensimmäinen Isossa-Britanniassa ja yksi kymmenestä, eri puolilla maailmaa toimivasta tietoturvan valvontakeskuksista. Nämä keskukset käsittelevät päivittäin asiakkaidensa puolesta yli 74 miljoonaa tietoturvatapahtumaa. Valvontakeskuksen kautta dataa kerätään monista eri lähteistä, joihin kuuluvat tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmät, tunkeutumisen estojärjärjestelmät, palomuurit ja sovelluspalomuurit, virustentorjuntajärjestelmät sekä asiakkaiden omista tiloista ja pilvestä toimivat sovellukset. Valvontakeskus lähettää asiakkaille sekä sisäisiä että ulkoisia uhkia koskevat hälytykset, jolloin asiakkaalla on välittömästi mahdollisuus ryhtyä toimenpiteisiin tärkeiden järjestelmiensä ja tietojen suojelemiseksi.

CGI:n uusi kyberturvallisuuskeskus Readingissa tulee toimimaan yhdessä tietoturvan valvontakeskuksen kanssa monimutkaisempien kyberuhkien analysoinissa ja vastatoimenpiteiden kehittelyssä. Kyberturvallisuuskeskus antaa ennakoivaa tukea yhdistelemällä erilaisia tekniikoita, joihin kuuluvat verkkokäyttäytymisanalyysi, tiedon louhinta, haittaohjelma- sekä pakettianalyysi ja näiden yhdistäminen digitaalisen rikostutkinnan ja uhkatiedustelun antamiin tuloksiin.

“Lisääntyneen sääntelyn ja tietoisuuden johdosta asiakkaat kiinnittävät yhä enemmän huomiota mihin heidän turvallisuuteen liittyviä tietojaan kerätään, missä niitä analysoidaan ja mihin ne tallennetaan”, toteaa Andrew Rogoyski, joka on vastuussa CGI:n kyberturvallisuuspalveluista Isossa-Britanniassa. “Uuden tietoturvan valvontakeskuksemme myötä pystymme valvomaan reaaliaikaisesti erittäin suurta määrää verkkolaitteiden tuottamaa informaatiota ja yritystietoa. Tämän tiedon perusteella tietoturva-analyytikkomme pystyvät havaitsemaan, tutkimaan ja estämään sekä sisäisiä että ulkoisia uhkia”.

“Kyberuhat ovat yhä globaalimpia ja kehittyneempiä”, sanoo CGI:n globaaleista kyberturvallisuuspalveluista vastaava johtaja John Proctor. “Iso-Britanniaan sijoitetut valvonta- ja analyysipalvelumme vahvistavat globaalilla tasolla asiakkaillemme tarjoamiamme tietoturvapalveluita. Kansainvälinen asiantuntijatiimimme ja laaja valmiutemme takaavat, että sekä Isossa-Britanniassa että maailmalla asiakkaat voivat luottaa toimintojensa tietoturvallisuuteen”.

Lue alkuperäinen tiedote englanniksi