Paikkatietoratkaisut

Valmiita ratkaisuja paikkatiedon tehokäyttöön

CGI:llä on laaja valikoima valmiita ratkaisuja, joilla asiakkaamme voivat helposti hyödyntää paikkatietoa esimerkiksi liikenteessä, kuljetuksissa ja liikkuvassa työssä. Osaa ratkaisuisuistamme käytetään yhteiskunnan perustoimintojen turvaamiseen. Navici-paikkatietopalvelualusta on ratkaisumme paikkatiedon helppoon hyödyntämiseen.

Tarjoamme palveluna luotettavat ja visuaalisesti asiakkaan tyyliin sopivat taustakartat, muut tarvittavat paikkatietoaineistot, asiakkaan oman liiketoimintatiedon visualisoinnin, paikkatietoanalytiikan sekä karttakomponentin näiden yhdistämiseen ja esittämiseen.

Paikkatietoratkaisuja liikenteestä pelastustoimeen

 • Paikkatietoratkaisumme julkiseen liikenteeseen:
  Tunnetuin ratkaisumme on Reittiopas, joka antaa käyttäjälle ehdotukset sopivimmista reiteistä osoitteesta osoitteeseen. Navici® Trip Planner on nopea ja käyttäjäystävällinen reittisuunnittelupalvelu, joka etsii parhaat joukkoliikenneyhteydet, joilla pääset määränpäähäsi. Ajantasaisilla liikenteen tietojärjestelmillämme myös seurataan julkisen liikenteen ajoneuvoja, tiedotetaan odotusajoista ja häiriötilanteista matkustajille sekä tehostetaan kalustonhallintaa. Viimeaikaisia toteutuksiamme on ollut pelien hyödyntämisen ketterät kokeilut joukkoliikenteen käytön edistämisessä osana Tampereen joukkoliikenteen kehittämistä. 
 • Paikannusäly kuljetuksiin:
  IT 4 Cargo on CGI:n toiminnanohjausjärjestelmä huolinta-, varastointi- ja kuljetusyrityksille, jossa kartta- ja paikannusliittymän avulla hahmotetaan liikkeellä olevan kapasiteetin sijainnit nopeasti ja kustannustehokkaasti. Ajoneuvojen paikannus- ja raportointijärjestelmä Navici® AVL on integroitu ratkaisu ajoneuvojen seurannan ja työnjohdon viestintään ja tehtävien välitykseen kuljettajille. 
 • Paikkatieto turvallisuuden takeena:
  CGI:n modulaariset ja huipputoimintavarmat turvallisuusratkaisut helpottavat ja tehostavat palo- ja pelastuslaitosten ja poliisin työtä. Ne soveltuvat myös vartiointiliikkeille ja suurille teollisuuslaitoksille. Merlot-johtamisjärjestelmä yhdistää palo-, poliisi- ja sairaankuljetushälytykset paikkatietoon langatonta tiedonsiirtoa hyödyntäen. Hälytysajoneuvot lähettävät järjestelmään tilatietonsa sekä sijaintinsa, ja valvomosovellus esittää nämä tiedot karttapohjalla visuaalisesti ajantasaisena tilannekuvana. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen Merlot Medi on ensihoidon sähköinen potilaskertomusjärjestelmä, joka tehostaa ensihoidon operatiivista johtamista ja resurssienhallintaa. 
 • Paikkatieto kiinteistöhallinnossa ja työnohjauksessa:
  Koki-kiinteistötietojärjestelmä hyödyntää paikkatietoa tilahallinnan ja ylläpidon tarpeisiin. Mobilog on mobiili toiminnanohjausratkaisu liikkuvan työn raportointiin ja suunnitteluun.

Millainen on juuri sinun tarpeesi?

Luomme myös räätälöityjä asiakaskohtaisia ratkaisuja monipuolisesti eri tarkoituksiin. Tällaisia ovat muun muassa teleoperaattorin laajakaistaverkon hallintajärjestelmä ja Metsähallituksen Retkikartta.

Ota rohkeasti yhteyttä. Kerromme mielellämme, miten voimme auttaa sinua!