Digitaalinen liiketoiminta

Mobiiliratkaisut ja -palvelut

Palveluiden käyttö siirtyy älypuhelimiin ja tabletteihin

Teemme ostoksia ja hoidamme asioitamme verkossa; nykyisin yhä enemmän mobiilisti. Mukana kulkeva päätelaite on tärkeä osa päivittäisiä rutiinejamme, työntekoa ja liiketoimintaa.

Erilaisten mobiililaitteiden niin älypuhelimien kuin tablettien käyttö on jo arkipäivää. Kehittyneet päätelaitteet ja nopeat datayhteydet luovat mahdollisuuden tuottaa parempia mobiilipalveluita sekä kuluttajille että organisaatioiden työntekijöille tai kumppaniverkostoille.

Mobiilista on tullut yksi tärkeimmistä ellei jopa tärkein kanava myös yrityksille ja organisaatioille kohdata asiakkaat tai työntekijät. Kuluttajamarkkinassa on tärkeä tarjota asiakkaille mahdollisuus asioida mobiililaitteella oli sitten kyseessä kulutustavaroiden myynti tai pankkipalvelut. Työnantajalle mobiilisovellukset tarjoavat mahdollisuuden tehostaa operatiivista toimintaa ohjaamalla päivittäistä työtä tai helpottaa työntekijöiden arkea tarjoamalla perusprosessit mobiilina. Mobiiliasiointi, tehtävienhallinta ja raportointi on joustavaa ja tehokasta, parantaa tuottavuutta ja laatua, lisää välittömään asiakastyöhön käytettyä aikaa, nopeuttaa prosesseja ja automatisoi palveluja.

Palvelumme mobiiliratkaisuissa

Meillä CGI:llä on tärkeää tarjota asiakkaillemme laadukkaita, helppokäyttöisiä ja tietoturvallisia mobiiliratkaisuja. Palvelutarjoamastamme löytyy erilaisia lähestymistapoja mobiiliratkaisuihin olit sitten etsimässä joko valmista tuotteistettua ratkaisua, rakentamassa kokonaan uutta mobiilipalvelua tai suunnittelemassa organisaatiotason mobiiliarkkitehtuuria. Edellä mainittujen lisäksi tarjoamme päätelaitteiden hallintaan Enterprise Mobility Management –palveluita. Lue lisää erilaisista palveluistamme alta ja ole tarvittaessa rohkeasti yhteydessä meihin niin katsotaan kuinka voimme auttaa juuri teitä.

Asiakaskohtaiset ratkaisut

Asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöity mobiiliratkaisun toteutetamme natiivina tai responsiivisena käyttöliittymänä. Mobiilisovelluksen tärkeimmän lisäarvon, parhaan mahdollinen asiakaskokemuksen, luomme palvelumuotoilun keinoin. Service Design Studiomme avulla varmistamme juuri sinun asiakkaitasi parhaalla mahdollisella tavalla palvelevan ratkaisun. Mobiilisovelluksen saumaton toimivuus taustajärjestelmien kanssa taataan end-to-end palvelun avulla.

Kustannustehokkaan ratkaisun tarjoamiseksi, luomme natiivisovellusten kehityksessä usein ensin IOS-version ja off-shore toimituskykyä hyödyntäen saman ratkaisun Android-alustalle. Oli tarpeesi mikä tahansa, autamme sinua suunnittelemaan ja luomaan parhaan mahdollisen mobiiliratkaisun sen tueksi.

Ilman Chablaa viittomakieltä osaamattoman henkilön on lähes mahdotonta soittaa kuurolle henkilölle. Olen kuullut tämän selityksen lukemattomia kertoja ihmisiltä, jotka sanovat, etteivät pysty kommunikoimaan kanssani. Tämä sovellus ei ainoastaan voimaannuta kuurojen yhteisöä, vaan se mahdollistaa kommunikoinnin ylipäänsä..” – Signmark, Signmark Productions yhtiön toimitusjohtaja.

Chabla

CGI teki Signmarkin visiosta totta. Yhdessä CGI:n kanssa luotu Chabla on mobiilisovellus, joka yhdistää kuurot ja viittomakielen tulkit maailmanlaajuisesti.

Chabla

YIT Plus

YIT Plus -portaali kokoaa eri toimijat ja yhteisen tiedon yhteen. Se tarjoaa yhteisen alustan ja vuorovaikutteisen viestintäkanavan palveluiden tarjoajille ja hankkijoille. Toteutetun ratkaisun avulla YIT on saavuttanut merkittävän etulyöntiaseman ja selkeän kilpailuedun muihin alan toimijoihin verrattuna.

Elo YEL-mobiilipalvelut

Mobiilisovelluksen ansiosta Elo pystyy palvelemaan yrittäjiä entistä paremmin, kun kysytyimmät vakuutusasiat hoituvat saman tien omalla matkapuhelimella. Sovelluksella voi esimerkiksi pyytää lisää maksuaikaa laskulle ja tilata vakuutustodistuksen omaan sähköpostiin.

Elo YEL-mobiilipalvelut

Tuotteistetut ratkaisut

Valmiiksi tuotteistetut mobiiliratkaisumme tarjoavat nopean, kustannustehokkaan ja helppokäyttöisen tavan mobilisoida perusprosesseja ja tehostaa operatiivista työtä.

Mukana™ -ratkaisujamme hyödynnetään mm. pelastus-, hoito-, huolto-, vartiointi-, asennus- ja kuljetustehtäviin sekä liikenneturvallisuuden edistämiseen. Mukana™ -ratkaisu voidaan yhdistää joustavasti liiketoiminnan ydinjärjestelmiin, kuten toiminnanohjausjärjestelmään, henkilöstöhallinta-, palkanmaksu- tai laskutusjärjestelmään. Tuotteistettuja ratkaisujamme käyttää jo yli 100 organisaatiota Suomessa ja tarjoamme päivittäin mobiilipalveluita kymmenille tuhansille suomalaisille.

Mobiiliarkkitehtuuri ja konsultointi

Mobiiliratkaisut liittyvät usein asiakkaan olemassa oleviin prosesseihin ja järjestelmiin. Organisaatiotason mobiiliarkkitehtuurilla pyritään huomioimaan kuinka helppokäyttöiset mobiiliratkaisut saadaan mahdollisimman sujuvasti käyttöön huomioiden asiakkaan aiemmat investoinnit. Lisäksi usein on tarpeen huomioida nykyisten järjestelmien elinkaari ja lähestyä mobiiliarkkitehtuuria koko organisaation näkökulmasta huomioiden niin kokonaisarkkitehtuurin tuomat hyödyt kuin yksittäisen liiketoiminnan tarpeet. Erityinen osaamisalueemme on korkean tietoturvan mobiiliarkkitehtuurien suunnittelu ja toteutus. Tätä tukien teemme yhteistyötä mm. laitevalmistajien kanssa, jolla varmistetaan asiakkaan sovellustason yhteensopivuus tietoturvallisiin päätelaiteratkaisuihin. Me CGI:llä haluamme varmistaa, että mobiiliarkkitehtuuri nivoutuu kiinteästi asiakkaan liiketoimintaan kattaen niin sovellustason, arkkitehtuurin kuin päätelaiteratkaisut.

Esimerkkejä konsultaatiopalveluistamme:

 • Mobiiliarkkitehtuurihankkeiden johtaminen
 • Tietoturvallisen mobiiliarkkitehtuurin suunnittelu ja toteutus
 • Eri mobiilialustojen- ja ratkaisutyyppien asiantuntemus (natiivi-, hybridi- ja selainsovellukset)
 • API-arkkitehtuuri (micro services –arkkitehtuuri)
 • DevOps –palvelut nopeuttamaan mobiiliratkaisujen käyttöönottoa hyödyntäen erilaisia automaatio- ja pilviratkaisuja (AWS, Azure, Heroku)
 • DevSecOps –osaaminen korkean tietoturvan mobiiliratkaisuihin

Enterprise Mobility Management -palvelut

Mobiililaitteet ovat tosiasia, joka on huomioitava kaikissa organisaatioissa. Oli ne huomioitu tai ei, työntekijät tulevat joka tapauksessa käyttämään mobiililaitteitaan myös työasioiden hoitamiseen. On organisaation etu varmistaa mobiililaitteiden hallittu ja turvallinen käyttö siten, että organisaation tiedot pysyvät hallinnassa.

Mobiililaitteiden määrän kasvaessa, todennäköisyys varkauksille ja laitteiden hukkumiselle kasvaa. Keskitetyn hallinnan avulla kadonneetkaan laitteet eivät aiheuta tietoturvariskejä.

CGI:n Mobiililaitteiden hallintapalvelu auttaa yrityksiä selviytymään maailmassa, joka on kytketty 24/7 ja hallitsemaan tasapainon työntekijöiden yksityisyyden ja organisaation tietoturvatavoitteiden välillä.

Palvelu kautta mahdollistuvat esimerkiksi seuraavat toimenpiteet:

 • Keskitetty hallintapalvelu laitteiden, ohjelmien ja asetuksien ylläpitoon
 • Käyttöönotto, ylläpito ja tietoturva laitteille, ohjelmille ja sisällölle
 • Turvallinen pääsy yrityksen resursseihin milloin ja missä vain
 • CYOD ja BYOD vaihtoehdot tukevat käyttäjäkohtaisia tarpeita
 • Yritysportaali ohjelmien asentamiseen ja suosittamiseen käyttäjille
 • Käyttäjän henkilökohtaisen datan ja yritysdatan, sähköpostin ja sovelluksien eristäminen toisistaan
 • Ehdollinen pääsynhallinta
 • Keskitetty laiteraportointi ja tietokanta
 • Kadonneiden laitteiden etälukitus ja etätyhjennys