Liiketoimintaprosessien hallinta

SEPA-pankkiyhteyspalvelut

Maksuaineistot luotettavasti ja turvallisesti pankkiin

Single European Payments Area (SEPA) tarkoittaa yhtenäistä euromaksualuetta.  Alueen tavoitteena on helpottamalla euromaksualueella tapahtuvien elektronisten maksujen tekemistä tilisiirtona, suoraveloituksina tai pankkikorttimaksuina.

Palvelujemme avulla päivität maksuliikenteen ja taloushallinnon tietojärjestelmät SEPA-yhteensopiviksi.

  • SEPA-pankkiyhteyspalvelu on yhdyskäytävä asiakkaan sovellusjärjestelmien ja pankkien välillä. SEPA-pankkiyhteyspalvelussa CGI välittää asiakkaan tietojärjestelmien tuottamat maksuaineistot asiakkaalta turvallisesti pankkiin ja pankin palauteaineistot puolestaan takaisin asiakkaalle.
  • SEPA-tilisiirtoaineisto välitetään pankkiin Web Services –rajapintaa käyttäen. Mikäli pankki sallii, voidaan käyttää myös PATU-eräsiirtoyhteyttä. Maksu- ja palauteaineistot turvataan PKI-avaimella. CGI valvoo asiakkaan puolesta, että tiedonsiirto pankkiin toteutuu. Mahdollisiin poikkeamiin reagoidaan automaattisesti ja poikkeamista CGI viestii asiakasorganisaatioon ennakkoon sovitulla tavalla.
  • SEPA-pankkiyhteyspalvelua voidaan täydentää SEPA-muunnospalvelulla, jos asiakkaan tietojärjestelmät eivät tuota suoraan SEPA-muotoista aineistoa. Muunnospalvelussa asiakkaan tietojärjestelmän tuottama maksuaineisto muunnetaan pankin kuvausten mukaisesti SEPA tilisiirron edellyttämään XML-muotoon. Pankin tuottamat maksuaineiston palautteet muunnetaan vastaavasti asiakkaan tietojärjestelmien edellyttämään muotoon.