Helsinki, 17.04.2019

IT-palveluyhtiö CGI toimittaa Vantaan kaupungin varhaiskasvatukselle CGI Vesa -ratkaisun, joka helpottaa varhaiskasvatuksen työntekijöiden, lasten ja vanhempien yhteisiä arjen toimintoja. Järjestelmä automatisoi perinteisiä manuaalityövaiheita ja parantaa tiedonkulkua asiakkaiden ja varhaiskasvatuksen välillä. 

Lue tästä uusin uutinen Vantaan CGI Vesan käyttöönotosta (2021): Älykäs automaatio auttaa löytämään parhaan paikan jokaiselle lapselle.

─ Odotamme kovasti, että saamme uuden järjestelmän käyttöömme. Huoltajat saavat lastansa koskevat tiedot nähtäväksi reaaliaikaisesti, myös mobiililaitteella. He voivat itsenäisesti päivittää lastansa koskevat tiedot ajan tasalle ja ovat aktiivisia tiedon tuottajia muun muassa lapsensa varhaiskasvatussuunnitelman osalta. Tällainen palvelujen digitalisoituminen on uutta Vantaan varhaiskasvatuksessa, kertoo Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen

─ CGI Vesa poikkeaa tähänastisista ratkaisuista siinä, että huoltajat pääsevät lastansa koskeviin varhaiskasvatuksen asioihin yhden käyttöliittymän kautta. Esimerkiksi päätös varhaiskasvatuspaikasta tai ilmoitus poissaolosta ovat samassa paikassa. Lisäksi järjestelmä tulee hyödyntämään tekoälyä ja tuottamaan tietoa varhaiskasvatuksen toiminnan ja johtamisen tueksi, sanoo CGI:n hyvinvointi- ja kuntasektorin palveluista vastaava johtaja Matti Häkkinen.

Teknologialtaan CGI Vesa on pilvipohjainen ja modulaarinen palvelu, jonka ansiosta palvelu on mahdollista sovittaa kuntakohtaisiin tarpeisiin. Avoimien rajapintojen ansiosta kaupunki voi liittää järjestelmään uusia palveluja ja toimijoita tarpeen mukaan. Lapsen varhaiskasvatuspäätöksiin liittyvät tiedot saadaan siirrettyä automaattisesti varhaiskasvatuslain vaatimaan kansalliseen tietovarantoon.

Uusi järjestelmä otetaan Vantaalla käyttöön vaiheittain vuoden 2020 aikana. Tammikuusta alkaen esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu uuden järjestelmän kautta. Sen jälkeen keväällä Vesaan avautuvat varhaiskasvatus- ja kerhopaikkojen hakupalvelut. 

Vantaan kaupungin CGI Vesa -palvelusopimus on arvoltaan 2,1 miljoonaa euroa.
 
Lisätietoa CGI Vesa -palvelusta:https://www.cgi.com/fi/fi/tuoteratkaisut/cgi-vesa-varhaiskasvatus

Lisätietoja medialle: 

Sole Askola-Vehviläinen
varhaiskasvatuksen johtaja, Vantaan kaupunki
0400 417 634
s.askola-vehvilainen@vantaa.fi

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman suurimpia ja Suomen 2. suurin riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 77 000 asiantuntijaa. CGI tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 10,8 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.