Helsinki, 17.05.2019

Turun kaupunki on valinnut CGI:n Smart City -kehittämisen asiantuntijakumppanikseen. Smart and Wise Turku -hankkeen avulla kaupunki edistää sekä asukkaidensa hyvinvointia että parantaa kaupungin kilpailukykyä ja oman toiminnan tuottavuutta.

"Älykkäät ratkaisut ovat Smart and Wise Turku -hankkeen keskeinen tavoite. Digitalisaation ja datan avulla voimme tuottaa ajasta ja paikasta riippumattomia palveluja sekä parantaa kaupungin oman toiminnan tuottavuutta. Perusajatuksena on hyvinvointia tukeva, taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävä kasvu", kärkihankkeen hankejohtaja Rami Savila tiivistää.

Yhteistyö on kummallekin osapuolelle entuudestaan tuttua. CGI on ollut kehittämässä muun muassa Turun kaupungin toimintamalleja sekä liikenne- ja tapahtumatiedon videoanalytiikan reaaliaikaista hyödyntämistä

"Turku on meille tärkeä strateginen kumppani Suomessa. Se on rankattu maailman seitsemänneksi älykkäimmäksi kaupungiksi. Lisäksi Turussa on Suomen toiseksi suurin toimipisteemme. Meillä on Turussa 370 asiantuntijaa, joten kaupungin kehityshankkeet vaikuttavat meihin paitsi työn kautta myös kaupungin asukkaina", kertoo CGI:n kaupunki- ja kuntapalveluista vastaava johtaja Elina Jyväsjärvi

Smart and Wise Turku on hankekokonaisuus, jonka avulla kaupunki varautuu ilmastonmuutoksen, kaupungistumisen sekä väestön ikääntymisen mukanaan tuomiin haasteisiin. Tavoitteena on edetä ilmasto- ja ympäristöpolitiikan toimenpiteillä kohti kaupunkiseudun hiilineutraaliutta vuonna 2029. Hankkeen pääkohteita ovat muun muassa hiilineutraalius, digitaaliset palvelut, turvallisuus, kaupunkisuunnittelu sekä liikenne ja liikkuminen.

Turku ja CGI käynnistävät yhteistyön seuraavilla kilpailutuksen kohteena olleilla osa-alueella:

Hanke koskettaa kaupungin kaikkia toimialoja ja satoja työntekijöitä niiden sisällä. 

Media
Esa Luoto
PR Lead, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman suurimpia ja Suomen 2. suurin riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 77 000 asiantuntijaa. CGI tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 10,8 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.