Primary tabs

- Heikki Nikku johtamaan CGI:n pohjoismaiden liiketoimintaa

Helsinki, 01.06.2015

CGI, maailman 5. suurin riippumaton IT-palveluyhtiö, on nimittänyt Tapio Volasen johtamaan CGI:n Suomen maayhtiön liiketoimintaa. Tehtävässään hän seuraa Heikki Nikkua, joka on nimitetty CGI-konsernin johtoryhmän jäseneksi vastuualueenaan CGI:n Pohjoismaiden liiketoiminta. Nimitykset astuivat voimaan välittömästi.

CGI Suomen toimitusjohtajaksi siirtyvä Volanen on työskennellyt ICT-alalla yli 25 vuotta. CGI:n sekä sen edeltäjän (Logica) johtotehtävissä hän on toiminut vuodesta 2006 alkaen vastaten viimeksi Suomen Enterprise Markets -liiketoiminnasta.

Uudessa tehtävässään Volanen johtaa Suomen 2. suurinta IT-palveluyritystä, joka työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla ja vastaa lukuisten, yhteiskunnalle ja yrityksille välttämättömien palvelujen toiminnasta. Suomen lisäksi Volasen vastuulle kuuluu Viron liiketoiminta, jossa CGI:llä on noin 170 työntekijää.

– Roolimme vaatii meiltä pitkäjänteistä sitoutumista, vastuullisuutta ja toiminnan laadun jatkuvaa kehittämistä. Nyt digitalisaatio muuttaa kaikkien toimialojen pelisääntöjä. Kyse on vain siitä, kuinka pitkälle ja millaisella voimalla se on ehtinyt vyöryä eri toimialoilla. Näen tehtäväksemme ennen kaikkea sen, että yhdistämällä paikallista läsnäoloamme ja globaalia osaamistamme pystymme auttamaan asiakkaitamme uudenlaisen liiketoiminnan luomisessa, kiteyttää Volanen ajatuksensa CGI Suomen uutena toimitusjohtajana.

Heikki Nikku on johtanut CGI:n ja sen edeltäjän (Logica) liiketoimintaa Suomessa vuodesta 2008 toukokuuhun 2015. Jatkossa Nikku johtaa CGI Nordic -liiketoimintaa, johon Suomen ja Viron lisäksi kuuluvat Ruotsin, Norjan ja Tanskan maayhtiöt sekä yhteispohjoismainen Infrastructure Services -organisaatio. Pohjoismaissa CGI:llä on noin 8 000 työntekijää.

– Meillä Suomen CGI:llä kaikki laatumittarimme, mukaan lukien asiakastyytyväisyys, ovat johdonmukaisesti kehittyneet positiiviseen suuntaan. Tämä kertoo, että olemme oikealla tiellä tavoitellessamme toimialamme laatujohtajuutta, ja tällä tiellä jatkamme vastakin, toteaa Nikku.

 

Lisätietoja

Tapio Volanen
toimitusjohtaja, CGI Suomi
+358 40 570 4775
tapio.volanen@cgi.com

Heikki Nikku
President, CGI Nordic
+358 400 500 782
heikki.nikku@cgi.com

 

Mediapalvelu

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
050 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Liite:
Kuva Tapio Volanen

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 68 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.