Primary tabs

Helsinki, 12.09.2012

IT-palveluyritys Logican, joka on nyt osa CGI:tä, kansainvälisen innovaatiokilpailun voittajaksi valittiin eilen Conmio Oy:n monikanavajulkaisemiseen tarkoitettu palvelu. Sen avulla mikä tahansa kuluttajille suunnattu internet-palvelu voidaan julkaista käytettäväksi myös mobiililaitteella. 

Global Innovation Venture Partner eli GIVP-kilpailun tavoitteena on löytää kumppaniksi yritys, jonka innovaatio tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia Logican asiakkaille Suomessa ja kansainvälisesti. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 270 yritystä 10 maasta. 

Lontoossa pidetyn finaalin Tuomaristoon kuuluivat Logican kahden edustajan lisäksi johtaja Rob French Shellistä, talousjohtaja Zhiwei Jiang Deutsche Bankista sekä tutkimus- ja innovaatiojohtaja Paul-Joel Derian Suez Environmentistä.

Mobiili on monelle luontevin tapa käyttää useita internet-palveluita. Gartnerin mukaan matkapuhelin on pc:tä yleisempi väline käyttää nettiä vuoteen 2013 mennessä. Mobiilipalvelujen käytön lisääntyessä ovat kuluttajien vaatimukset palvelujen suhteen kasvaneet. Myös erilaisten päätelaitteiden kirjo lisääntyy, mikä merkitsee palveluiden tuottajille päätelaitteiden hallintaa, konfigurointia, käytettävyyden testausta, optimointia ja seurantaa. 

Conmionin ratkaisu kattaa markkinoilla olevista päätelaitteista yli 99 %. Sen avulla suurelle yleisölle suunnatut palvelut voidaan saada käyttöön tehokkaammin ja nopeammin monilaiteympäristössä.

”Näemme omassa asiakaskunnassamme tarpeen jatkuvaan mobiiliuden kasvattamiseen. Palveluiden nopea saaminen markkinoille tehokkaasti ja niiden helppo ylläpito painavat asiakkaidemme valintakriteereissä”, sanoo innovaatiojohtaja Eija Kiviranta Logicalta, nyt osa CGI:tä, ”Conmion valinta GIVP-kumppaniksi perustui ennen kaikkea siihen, että voimme hyödyntää molempien yritysten vahvuuksia ja laajentaa ratkaisua usealle eri toimialalle. Conmion tarjonta on arvokas lisä varmistamaan asiakkaillemme vaivattomuutta ja teknistä edelläkävijyyttä niin kotimaassa kuin globaalisti.”

”Logicalla on laaja toimialaosaamisen ja Conmiolla puolestaan erittäin vahvaa osaamista mobiiliratkaisuista. Kansainvälinen voitto on meille tunnustus pitkäjänteisestä teknologian kehittämisestä ja innovatiivisuudesta”, sanoo Conmion toimitusjohtaja Tero Hämäläinen. ”Tämä on myös osoitus Conmion tuoteperheen monipuolisuudesta ja soveltuvuudesta eri toimialoille. Näemme, että Logican kanssa voimme tarjota ratkaisua lukuisille toimialoille ja asiakkaille. Markkinatarpeiden tunnistaminen ja mobiilipalveluiden sekä ohjelmistomme kehittäminen on nopeampaa Logican kanssa kuin yksin”, Hämäläinen jatkaa.  

Lisätietoja

Eija Kiviranta, innovaatiojohtaja
puh. 040 709 0150
Logica, nyt osa CGI:tä

Toimitusjohtaja Tero Hämäläinen
puh. 040 752 4241
Conmio Oy


CGI yrityksenä
Vuonna 1976 perustettu CGI Group Inc. on maailman kuudenneksi suurin tietotekniikka- ja liiketoimintaprosessipalveluyritys. CGI:n palveluksessa on noin 72 000 henkilöä Amerikan, Euroopan ja Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä globaaleissa palvelukeskuksissa.  Suomessa CGI työllistää 3 200 henkeä. CGI:n tarjoaa liiketoiminta- ja IT-konsultointia, järjestelmäintegrointia, sovellusten kehitystä ja ylläpitoa, infrastruktuurihallintaa sekä yli 100 patentoitua ratkaisua. Logica-yritysoston jälkeen CGI:n vuosittainen liikevaihto on noin 10,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja tilauskannan arvo on noin 17,7 miljardia dollaria. Osakkeet on listattu Toronton pörssiin (TSX) tunnuksella GIB.A ja New Yorkin pörssiin (NYSE) tunnuksella GIB. Osakkeet sisältyvät sekä Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin että FTSE4Good-indeksiin. www.cgi.com ja logica.fi.