Helsinki, 24.01.2014

CGI:n vuotuinen Ratkaisu-tapahtuma kokosi 850 liiketoimintapäättäjää ja ICT-vaikuttajaa Finlandia-taloon kuulemaan ja keskustelemaan, millaisia päätöksiä tarvitaan kasvun varmistamiseen – olipa kyse suomalaisesta yhteiskunnasta, yritysten liiketoiminnasta, organisaatioiden tehokkuudesta tai yksilöiden kyvykkyydestä.

Teknologiavetoisen markkinoinnin asiantuntija Patrick Meyer avasi keynote-esityksellään näkymiä kansainvälisestä näkökulmasta ja kokemuksiaan globaalien brändien kanssa. Meyerin mukaan kaiken lähtökohtana on arvoketjun ja liiketoimintamallien ravistelu asiakkaiden tarpeisiin keskittyen ja nykyteknologian mahdollisuuksien tunnistamiseksi. Sopivasti Meyerin esityksen perään arvovaltainen paneeli keskusteli ICT-investointien tuloksellisuuden mittaamisesta.

Aamupäivän puheenvuorot kruunasi EK:n Leena Mörttinen käymällä läpi Suomen kilpailukyvyn ja kasvun edellytyksiä. Kasvun eväät on luotava yhdessä uudestaan ja työssä tarvitaan Leenan sanoin paitsi startup-ajattelua myös start-again-ajattelua. Leenan ajatuksista voit lukea myös Talouselämän kumppaniblogistamme. Katso myös Leena Mörttisen haastattelu Ratkaisu-seminaarista.

Iltapäivällä vieraiden huomiosta kilpailivat useat ajankohtaiset teemapuheenvuorot, jotka liittyivät mm. strategisiin ulkoistuksiin, sisäisen toiminnan kilpailykyvyn kehittämiseen ja asiakasarvon kasvattamiseen. Esimerkiksi Petri Imberg kävi läpi ICT-toimintamallin muutosta OP-Pohjolassa. Katso Petri Imbergin haastattelu. Kalle Lähdesmäki ja Ari Jaatinen avasivat strategian ja liiketoimintamallin transformaatiota Minimanissa. Anna Salmi kertoi, miten asiakasymmärrystä rakennetaan Aurinkomatkoilla ja miten se on muuttanut Aurinkomatkojen liiketoimintaa.

Keskustelut rytmittivät päivää sekä kasvokkain että Twitterissä (#Ratkaisu14) – tapahtumassa ja tapahtuman jälkeen. Eväät kasvun rakentamiseen ja päätösten tekemiseen ovat taas astetta paremmat.

Tapahtuman esitysmateriaalit, joihin olemme saaneet julkaisuluvan, on päivitetty tapahtumasivustolle.

Kiitämme kaikkia tapahtumaan osallistuneita ja aikaansa antaneita!