Primary tabs

Helsinki, 30.09.2016

CGI Suomi on saanut päätökseen yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa. Neuvottelujen lopputuloksena enintään 215 henkilön työsuhde päättyy. Alustava arvio vähennystarpeesta oli 240 henkilöä.

– Vähennystarpeet jäivät arvioitua pienemmiksi. Vähennettävien henkilöiden määrää on voitu pienentää eläkejärjestelyillä sekä tunnistamalla muunto- ja täydennyskoulutuksen mahdollisuuksia”, kertoo CGI Suomen toimitusjohtaja Tapio Volanen.

CGI tarjoaa vähennettävälle henkilöstölle tukea ja uravalmennusta uudelleentyöllistymisen tueksi.

”Digitalisaatio, IT-markkinoiden muutostrendit ja muutokset asiakkaidemme tarpeissa luovat jatkuvasti uusia osaamistarpeita. Vaikka olemme nyt vähentämässä henkilöitä, olemme kuitenkin kasvuhakuinen yhtiö, joka tarvitsee jatkuvasti myös uutta osaamista ja osaajia alueille, joilla asiakaskysyntä kasvaa. Tilanteemme kertoo, miten toimialan muutos koskee niin yrityksiä kuin alan ammattilaisiakin”, Volanen sanoo.

Yt-menettelyn perusteina olivat tuotannolliset ja taloudelliset sekä liiketoimintastrategiaan liittyvät syyt: asiakkaiden toimintaympäristön muutos ja siitä aiheutuvat muutokset kysynnässä ja odotuksissa IT–palvelutoimittajia kohtaan sekä kiristynyt hintakilpailu.

CGI työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 3 200 henkilöä. CGI jatkaa toimintaansa Suomessa kaikilla 17 paikkakunnalla.

Lisätietoja

Saara Lamberg
henkilöstöjohtaja, CGI Suomi Oy
Puh. +358 40 708 3339

Tapio Volanen
toimitusjohtaja, CGI Suomi Oy
Puh. +358 40 570 4775

Vuonna 1976perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.