Helsinki, 06.05.2020

Matkahuolto siirtää merkittävän osan infra- ja sovelluspalveluista IT-palveluyhtiö CGI:lle. Ulkoistuksella Matkahuolto saavuttaa usean miljoonan kustannussäästöt ja kiihdyttää liiketoimintansa digitalisointia.
 
”Nyt tehty sopimus on meille liike, joka osuu strategiamme ytimeen. Markkinaosuutemme ja asiakasodotusten kasvuun vastaaminen vaativat liiketoimintamme digitaalisen transformaation kiihdyttämistä. Samalla haluamme optimoida IT:hen sidottujen pääomien tuottoa. Koska tulevaisuutemme menestys nojaa jatkuvasti enemmän teknologiaan, ulkoistuskumppaniin kohdistuu poikkeuksellisen kovat vaatimukset. CGI on osoittanut meille kykynsä ja luotettavuutensa tällaiseen strategiseen kumppanuuteen”, taustoittaa Matkahuollon toimitusjohtaja Janne Jakola.
 
IT-palvelujen siirto alkaa toukokuussa ja kestää puolisen vuotta. Samalla 17 Matkahuollon tytäryhtiön Trimicon työntekijää siirtyvät vanhoina työntekijöinä CGI:n membereiksi.
 
”Meillä CGI:llä henkilöstöä kutsutaan membereiksi, koska yritys kannustaa ja tukee kaikkia osakkeenomistajiksi. Työnantaja tuplaa jokaisen euron, jonka työntekijä ohjaa palkastaan yrityksen osakkeisiin. Tämä ja muut henkilöstöedut, kuten laaja valikoima erilaisia urapolkuja, tulevat Matkahuollosta siirtyvien membereiden saataville”, kertoo CGI Suomen toimitusjohtaja Leena-Mari Lähteenmaa.
 
Ensimmäisessä vaiheessa CGI keskittyy siihen, että muutokset ovat henkilöstölle mahdollisimmat sujuvia. Sen rinnalla Matkahuollon nykyjärjestelmät siirretään perinteisistä palvelinympäristöistä pilveen. Henkilöstö- ja järjestelmäsiirtojen jälkeen suunnitellaan, miten järjestelmät voitaisiin uudistaa tieto- ja kyberturvallisuusasiat huomioiden täysin pilvipohjaisiksi. Kyse on niin sanotusta cloud native -kehittämisestä, jossa järjestelmät uudistetaan AWS-pilvipalveluja hyödyntäen.

Ulkoistuksen arvo on yli 10 miljoonaa euroa, ja se kattaa paitsi perinteiset infra-, loppukäyttäjä- ja sovelluspalvelut myös uusien palvelujen kehittämisen DevOps- ja CloudOps-metodologioin. Lisäksi sopimukseen sisältyvät CGI:n kyberturvallisuuskeskuksen (SOC) palvelut sekä SIAM-palvelut (Service Integration and Management). 
 
”Ulkoistushanke on edennyt CGI:n kanssa todella nopeasti ja ketterästi. Strategisen ulkoistuspäätöksen ja CGI:n kokonaisvaltaisen palvelukyvyn analysoinnin jälkeen sopimuskokonaisuus palveluineen saatiin sovittua alle viidessä kuukaudessa”, kiittelee Jakola.
  
Lisätietoa
 
Janne Jakola
toimitusjohtaja, Matkahuolto
+358 40 860 4894

Mika Rajanen
CIO & CDO, Matkahuolto
+358 40 183 7501
 
Leena-Mari Lähteenmaa
toimitusjohtaja, CGI Suomi
+358 50 410 3135

Esa Luoto
PR Lead, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman ja Suomen suurimpia riippumattomia IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöitä. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 78 000 konsulttia ja muuta asiantuntijaa. CGI tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja hallintaan. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 11,5 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.

Tutustu: