Helsinki, 22.12.2017

IT-palveluyhtiö CGI ja elämänturvayhtiö LähiTapiola havainnollistavat lisätyn todellisuuden avulla, kuinka nopeasti tuli voi riistäytyä ja miten silloin pitää toimia. Esimerkkinä on HoloLens-lasien läpi katseltava joulukuusi.

HoloLens-lasien avulla asiakas saa aidon tuntuisen kokemuksen siitä, kuinka äkkiä joulukuusi roihahtaa tuleen, koti alkaa täyttyä savusta ja palohälytin piippaa. 

"Käynnistämme HoloLens-pilotin Ison Omenan ja Tikkurilan toimistoilla. Annamme asiakkaille samalla vinkkejä paloturvallisuuden parantamiseen",  kehittämispäällikkö Hanna-Leena Jauho LähiTapiolasta kertoo.

HoloLens on katselulaite, joka sijoittelee aidonnäköisiä hologrammeja katsojan näkökenttään monimutkaisen optiikan ja anturijärjestelmän avulla. Ympäristössä pääsee liikkumaan vapaasti niin, että esimerkiksi palava kuusi pysyy paikallaan riippumatta siitä, mistä suunnasta käyttäjä sitä katsoo.

LähiTapiolan sovelluksen toteutuksesta vastaa CGI Next Lab, joka on erikoistunut testaamaan uusia teknologioita ja niiden soveltuvuutta liiketoimintaan. Sovellus valmistui ideasta valmiiksi sovellukseksi kuudessa viikossa.

"Nopeat ja ketterät kokeilut auttavat paitsi testaamaan mahdollisuuksia myös ponnistamaan ideat kustannustehokkaiksi projekteiksi. Kehittämisen nopeus ja käyttäjäkokemuksen rakentaminen juuri sellaiseksi kuin asiakas haluaa, tehdään monialaisella yhteistyöllä. Tässäkin projektissa hyödynnettiin CGI:n palvelumuotoilijoita, AR-asiantuntijoita ja sovelluskehittäjiä sekä LähiTapiolan edustajien asiantuntemusta", tiivistää CGI:n Next-liiketoiminnasta vastaava johtaja Niko Halonen.

Hän uskoo, että lisätyn todellisuuden sovellukset tuovat opetuskäytössä aivan uuden elementin oppimiskokemukseen sekoittaessaan oikeaa maailmaa ja virtuaalisia asioita keskenään.

"Pystymme sovelluksen avulla havainnollistamaan hätätilanteessa toimimista asiakkaillemme kokonaan uudella tavalla. Päätämme jatkokehityksestä ensi vuoden puolella saamiemme käyttökokemusten jälkeen", Hanna-Leena Jauho sanoo.

 

Media:

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi