Helsinki, 03.08.2016

LähiTapiola arvioi saavuttaneensa miljoonaluokan hyödyt CGI:n kehittämän Business Scaled SIAM -palvelun avulla. Kyse on toimittaja- ja muutoshallinnan ulkoistamisesta, jolla on tehostettu LähiTapiolan resurssien käyttöä sekä vähennetty IT-palveluista juontuvia häiriöitä liiketoiminalle.

LähiTapiolan liiketoiminta nojaa noin 150 erilliseen IT-järjestelmään ja useaan palveluntuottajaan. Tällaisen kokonaisuuden hallinta oli aiemmin raskasta ja toistuvat tekniset häiriöt aiheuttivat vuositasolla merkittäviä kustannuksia.

”LähiTapiola-ryhmän syntymisen jälkeen totesimme hyvin nopeasti, että näin ei voi jatkua. Panostamme jatkuvasti palvelujemme kehittämiseen digitalisaatiota hyödyntäen. Tässä työssä IT:n on oltava ketterä mahdollistaja, ei hallinnollinen resurssisyöppö. Kun olimme saaneet CGI:n strategiseksi kumppaniksemme LTC-Otsoon, toimittaja- ja häiriöhallintaa lähdettiin kehittämään eteenpäin korkealla prioriteetilla”, taustoittaa LähiTapiolan tietohallintojohtaja Mikko Vastela.

Liiketoimintariskien pienentämiseen ja IT-palvelujen tehokkaampaan hyödyntämiseen on nyt valjastettu CGI:n kehittämä Service Integration and Management (SIAM) -palvelu. Siinä LähiTapiolan ja CGI:n yhteisyritys LTC-Otson asiantuntijat ovat ottaneet vastuun muun muassa muutoshallinnasta sekä monitoimittajaympäristön häiriötilanteiden johtamisesta.

”Resurssien vapautumisen, toiminnan tehokkuuden kasvun ja liiketoimintaa häiritsevien katkosten vähentymisen myötä olemme päässeet kiinni säästöihin, joiden arvo on vuositasolla erittäin merkittävä”, arvioi LähiTapiolan jatkuvista IT-palveluista vastaava johtaja Vuokko Laitinen.

CGI:n Business Scaled SIAM on liiketoimintalähtöisen IT-johtamisen palvelukonsepti, jonka ytimessä ovat standardoidut toimintamallit ja globaalisti koetellut parhaat käytännöt (best practises & processes).

”Liiketoiminnan kehittäminen ei nykypäivänä ole mahdollista ilman IT:n kehittämistä. Tämän digitalisaatio sementoi. Siksi kaltaisemme IT-kumppanin on huolehdittava paitsi järjestelmistä myös siitä, että asiakkaamme pystyvät vapauttamaan resurssejaan IT-hallinnoinnista liiketoiminnan kehittämiseen. Tätä on aito kumppanuus ja palvelumme ydinajatus”, kertoo CGI:n finanssialan palveluista Suomessa vastaava Kimmo Koivisto.

 

Mediayhteydet
Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
050 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.