Helsinki, 29.11.2018

KSS Energia ja IT-palveluyhtiö CGI ovat sopineet Kolibri-järjestelmän toimittamisesta energiayhtiön sähkön, lämmön ja kaasun myyntiin ja asiakkuudenhallintaan. Uudella ratkaisulla energiayhtiö valmistautuu hyvissä ajoin merkittävään markkinamuutokseen, joka seuraa Datahubin avautumisesta vuonna 2021. 

Datahub on sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, johon tallennetaan tietoja Suomen 3,5 miljoonasta sähkönkäyttöpaikasta. CGI:n Kolibri-nimeä kantavalla SaaS-pohjaisella (Software as a Service) asiakastietojärjestelmällä KSS Energia saa kokonaisvaltaisen näkymän asiakkaisiin ja pystyy tarjoamaan paremman loppukäyttäjäkokemuksen asiakkailleen. Toimitussopimus kattaa myös markkinointiautomaation toteuttamisen sekä uuden verkkokaupan ja asiakasportaalin kehittäminen.

Yhteistyön myötä KSS Energia ottaa ennakkolähdön keskitetyn Datahub-tietojärjestelmän luomaan markkinamuutokseen, jossa kuluttajalähtöisten palveluiden merkitys korostuu. 

”Kun Datahub avautuu, asiakkaiden on yhä helpompi hyödyntää sähkömarkkinoilla toimivien yritysten tuotteita ja palveluja. Lisäksi kaasumarkkinat ovat avautumassa avoimeen kilpailuun runsaan vuoden kuluttua. Kilpailun kiristyessä energiayhtiöiden pitää pystyä tarjoamaan aiempaa parempaa ja joustavampaa palvelua. Haluamme olla toimialamme paras palvelujen ja asiakaskokemuksen tuottaja, joten CGI oli meille luonteva valinta sekä teknologian osalta että pitkän energia-alan kokemuksensa ansiosta”, kertoo toimitusjohtaja Kyösti Jääskeläinen KSS Energiasta.

Datahubin toteuttavana IT-toimittajana ja energia-alan pitkäaikaisena toimijana tiedämme, miten merkittävä muutos on kyseessä. Nyt allekirjoitettu sopimus on vahva luottamuksenosoitus meille siitä, että tunnemme KSS Energian energiamarkkinoiden tarpeet ja olemme osanneet huomioida ne oikein myös toimialatarjontamme kehittämisessä”, iloitsee CGI:n energia-toimialan palveluista vastaava johtaja Tommi Österberg.

Mediayhteydet:
Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman suurimpia ja Suomen 2. suurin riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 74 000 asiantuntijaa sekä kokonaisvaltainen valikoima palveluja asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 10,8 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.