- CGI:n mobiiliteknologian tuoreimpia hyödyntäjiä Keski-Satakunta ja Vaasa

Helsinki, 08.06.2015

Kotihoidon ammattilaisille suunnattujen mobiilityökalujen käyttö yleistyy Suomessa. It-palveluyritys CGI:n Pegasos-potilastietojärjestelmään kehitettyä Mukana-mobiiliratkaisua käyttää jo 4 500 kotihoitajaa yli 20 kunnassa eri puolella Suomea. Määrä on kaksinkertaistunut viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Suomessa terveydenhuollon ratkaisuja kehittävä CGI on viimeksi sopinut Kotihoito Mukana -ratkaisun toimittamisesta Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän ja Vaasan kotihoidon käyttöön. Lisäksi saman ratkaisun ovat juuri ottaneet käyttöön Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ja Loviisan kaupunki.

”Digitalisaatio ja mobiilipalvelut muuttavat kaikkia toimialoja, myös terveydenhuoltoa. Mukana-ratkaisujemme yleistyvä käyttö on tästä konkreettinen esimerkki, miten samaan aikaan voidaan tehostaa hoivapalvelujen tuottamista ja vapauttaa työntekijöiden aikaa varsinaiseen asiakastyöhön”, kertoo CGI:n hyvinvointipalvelujen ratkaisuista Suomessa vastaava johtaja Matti Häkkinen.

Kotihoito Mukana on kotihoidon ammattilaisten työkalu, joka tarjoaa kotihoidon työntekijöille helppokäyttöisen mobiilisovelluksen hoitohenkilöstön käyntien, muistiinpanojen ja toimenpiteiden kirjaamiseen potilastietojärjestelmään asiakkaan luona. Toiminnanohjaussovellus helpottaa kotihoidon työtehtävien johtamista, tehostaa työnohjausta ja tarjoaa monipuoliset raportit asiakkaiden saamista palveluista.

"CGI käytännössä pelasti hankkeemme. Ensimmäinen, pienempi toimittaja ei koskaan saanut ratkaisuaan maaliin asti. CGI:n toimialakokemuksen ja valmiiksi tuotteistetun ratkaisun ansiosta mobiilityökalut saatiin käyttöön luvatussa aikataulussa ja budjetissa", taustoittaa Anu Plit Loviisasta.

Kotihoito Mukana toimitetaan yksityisenä pilvipalveluna, jonka etuna on käyttöönoton luotettavuus ja kustannustehokkuus, kun palvelumalli on valmiiksi tuotteistettu ja useammalla asiakkaalla koeteltu sekä käyttöönotto on selkeästi johdettua.

CGI tarjoaa Suomessa kehitettyä Kotihoito Mukana -ratkaisua myös kansainvälisesti osana Community Care 360 -palveluratkaisuaan (katso video).

 

Lisätietoa

Matti Häkkinen
johtaja, terveydenhuollon palvelut, CGI
+358 40 734 1417
matti.s.hakkinen@cgi.com

 

Mediayhteydet

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

  

Liite:
PegasosMukana -kuva (.png): http://1drv.ms/1IxbK5p

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 68 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.