Helsinki, 22.01.2015

IT:n rooli yritysten liiketoiminnassa on muuttunut strategisemmaksi ja rutiiniylläpito on Suomessa jo pitkälti ulkoistettu ulkopuolisille toimijoille. Seuraavan sukupolven älykkäästi tuotettu IT-palvelukokonaisuus maksimoi tuottavuuden ja mahdollistaa palvelutason mittaamisen liiketoiminnan näkökulmasta oleellisilla mittareilla.

”Pienistä sovellusulkoistuksista ja esimerkiksi työasemapalveluiden ulkoistamisesta ollaan nyt siirtymässä isompiin kokonaisuuksiin. Kun yrityksen IT-palveluiden päivittäisiä rutiineja kaikessa laajuudessaan siirretään palveluntarjoajalle, pääsee yritys samalla todella seuraamaan liiketoiminnalle tärkeiden tavoitteiden toteutumista. Seuranta on liiaksi painottunut IT-toiminnan palvelutasomittareihin huomioimatta liiketoiminnan jatkuvuutta ja palvelutasoa, johtaja Jukka Kotro CGI:ltä sanoo.

Yrityksessä kuin yrityksessä ollaan nyt uuden äärellä, tilanteessa, jossa IT:n merkitys on noussut tukipalvelusta keskeiseksi liiketoiminnan tekijäksi.

”Yritysten ja yhteisöjen uudistamispaineet tulevat sekä ulkoa että sisältä. ICT-toimintojen älykäs ulkoistaminen on monessa yrityksessä auttanut fokuksen löytymisessä ja avannut uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, Kotro toteaa.

Älykkään ulkoistamisen mallissa huomioidaan kaikki osatekijät: ihmiset, prosessit ja teknologia. CGI on alan edelläkävijä, jolla on pitkäaikainen tietotaito vaativien loppukäyttäjäpalveluiden, sovellushallinnan ja IT-infrastruktuurin toimittamisesta Suomessa ja globaalisti. CGI:n globaali toimintamalli, Management Foundation, ohjaa toimintaa standardoidusti.

”Tuotamme ulkoistuspalveluita niin kutsutulla blended-mallilla. Siinä haetaan asiakkaalle sopivin ratkaisu, jossa hyödynnetään liiketoiminnan prosessien ja tehtävien automatisointia, paikallista tekemistä ja nearshore/offshore -tuotantokyvykkyyttä. Näin voimme yhdistää paikalliseen osaamiseen globaalit resurssimme ja parhaat kansainväliset käytäntömme. Silloin sekä osaaminen että kustannukset skaalautuvat joustavasti”, Kotro kertoo.

 

Lisätietoa:

Jukka Kotro
Vice President, Business Engineering
+358 400 497 886
jukka.kotro@cgi.com

 

Media:

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton, ICT:n ja liiketoimintaprosessien kehityspalveluja tarjoava yritys. Yhtiöllä on 68 000 asiantuntijaa yli 40 maassa palvelemassa sen tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 000 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.