Helsinki, 28.04.2020

Suomessa valmistetaan yli 160 miljoonaa ateriaa vuodessa tukeutuen IT-palveluyhtiö CGI:n kehittämään Aromi-ratkaisuun. Jatkossa ammattikeittiöiden toiminnanohjaukseen kehitetty Aromi auttaa entistä paremmin minimoimaan ruokahävikkiä, kun Hävikkimestari-palvelu siirtyy Lassila & Tikanojalta osaksi CGI:n tuote- ja palvelutarjontaa.

”Suomessa syntyy ammattikeittiöissä ruokahävikkiä jopa 80 miljoonaa kiloa vuodessa. Se vastaa noin 200 miljoonaa ateriaa vuodessa. Hävikkimestarin avulla on onnistuttu jopa puolittamaan ruokahävikki eri tyyppisissä ruokapalvelutoimipisteissä ympäri Suomen. Kun sovellus nyt kytketään meidän Aromiin, positiiviset kerrannaisvaikutukset nousevat aivan uudelle tasolle ”, kertoo CGI:n Aromi-tuoteperheestä vastaava Tero Pollari.

CGI Aromin tuote- ja palvelukehityksen johtotähtenä on kestävän ja vastuullisen ruokapalvelutoiminnan edistäminen. Aromin avulla ammattikeittiöt suunnittelevat ateriat ja ateriamäärät sekä arvioivat ruokalajikohtaisia menekkimääriä. Hävikkimestari on sovellus hävikkitiedon keräämiseen, ja sen avulla ravitsemuspalvelutoimijat pystyvät johtamaan hävikkiään ajantasaiseen dataan pohjautuen. Aromi ja Hävikkimestari ovat keskeisiä työkaluja myös ruokapalvelutoimijoiden CO2-päästöjen sekä tarpeettomien kustannusten vähentämisessä. 

”Lassila & Tikanoja on tehnyt Hävikkimestarin kehittämisessä hyvää yhteistyötä ravintola- ja ruokapalvelutoimijoiden kanssa. Sovellus istuu erinomaisesti osaksi Aromi-tuotettamme ja tulee kaikkien asiakkaidemme saataville välittömästi”, taustoittaa CGI:n IP-tuoteliiketoiminnasta Suomessa vastaava Janne Tuominen.

”Hävikkimestari on yksi esimerkki L&T:n kehittämistä uusista innovatiivisista kiertotalouspalveluista. Palvelun avulla olemme onnistuneet ennaltaehkäisemään valtavan määrän ruokahävikkiä Suomessa asiakkaidemme kanssa. Osana CGI:n Aromi-ratkaisua Hävikkimestaria voidaan hyödyntää paljon nykyistä laajemmin paitsi Suomessa myös kansainvälisesti. Me L&T:llä jatkamme kiertotalouden edistämistä ja hävikin vähentämistä muilla saroilla asiakkaidemme kanssa”, avaa L&T:n liiketoimintajohtaja Sebastian Aniszewski.

Lisätietoa

Tero Pollari
johtaja, Aromi-palvelut, CGI 
+358 50 4102450

Sebastian Aniszewski
liiketoimintajohtaja, L&T
+358 40 726 8879  
sebastian.aniszewski@lassila-tikanoja.fi 

Esa Luoto
PR Lead, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman ja Suomen suurimpia riippumattomia IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöitä. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 77 500 konsulttia ja muuta asiantuntijaa. CGI tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja hallintaan. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 11,5 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhdessä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Näin toimien luomme enemmän arvoa kiertotaloudella sekä asiakkaillemme, henkilöstöllemme että yhteiskunnalle laajemmin. Kun onnistumme tässä, myös omistajillemme tuotettu arvo kasvaa. Tavoitteenamme on jatkuvasti kasvattaa toimintamme hiilikädenjälkeä eli positiivista ilmastovaikutusta. Sosiaalista vastuuta kannamme muun muassa huolehtimalla oman henkilöstön työkyvystä sekä tarjoamalla töitä myös niille, joiden on vaikea työllistyä. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 784,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 200 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.