Helsinki, 12.02.2014

Suomen suurin soitinten maahantuoja ja vähittäismyyjä F-Musiikki uudistaa verkkokauppansa. Uusi verkkokauppa on CGI:n pilvipohjainen Essi-ratkaisu, joka yhdistyy saumattomasti F-Musiikin muihin taustajärjestelmiin.

F-Musiikin verkkokauppa on toiminut vuodesta 2005, mutta verkkokaupan liikevaihdon kasvaessa nousi myös tarve uuteen tekniseen ratkaisuun. Vanha alusta ei pysynyt kasvussa mukana. Vanha verkkokauppa oli muusta toiminnasta liian erillinen saareke, jonka päivittäminen ja tietojen siirtäminen esimerkiksi alennuksista ja saatavuudesta vaati liian paljon käsityötä.

"Verkko on myös soitinkaupassa erittäin tärkeä myyntikanava tänä päivänä ja suurin osa ostajista tutustuu valikoimaan siellä. Kivijalkaliikkeiden rooli on yhä tärkeä, sillä etenkin arvokkaampia soittimia halutaan kokeilla ja kuunnella itse ennen lopullista ostopäätöstä. Tärkeää on, että sekä verkossa ja liikkeissä on tarjolla sama valikoima, informaatio ja palvelu", F-Musiikin hallintopäällikkö Kaj Dahlström kertoo.

Uusi verkkokauppa integroituu suoraan F-Musiikin Powered-toiminnanohjausjärjestelmään ja tekee ylläpidosta huomattavasti helpompaa. CGI:n Essi-verkkokaupparatkaisu skaalautuu pilvipohjaisena tarpeen mukaan nopeastikin. Uudistettu ulkoasu ja parantunut mobiilikäytettävyys palvelevat myös asiakkaita paremmin.

”Suomalaisten kauppojen menestyminen tulevaisuudessa on yhä vahvemmin kiinni kyvystä nivoa digitaaliset kanavat kivijalkaan. Uudistamalla verkkokauppansa kiinni myymälöidensä taustatoimintoihin, F-Musiikki pystyy nyt vastaamaan aiempaa kustannustehokkaammin ulkomaisten soitinverkkokauppojen tuomaan kilpailuun”, tiivistää CGI Suomen johtava retail-konsultti Petri Anttila F-Musiikin uudistuksen merkityksen.

F-Musiikki maahantuo soittimia, musiikkilaitteita ja nuotteja ja myy niitä Suomessa verkkokauppansa sekä soitinmyymälöidensä kautta. F-Musiikki on Suomen markkinoiden suurin soittimien maahantuoja ja vähittäiskauppaketju. Laitemyynnin lisäksi F-Musiikki tekee myös soitinten huoltoa. Vuonna 2012 F-Musiikin liikevaihto oli 15,9 milj. euroa.

Lisätiedot

Kaj Dahlström
hallintopäällikkö F-Musiikki
kaj.dahlstrom@f-musiikki.fi
+358 10 3207 321

 Petri Anttila
johtava konsultti, CGI Suomi
petri.anttila@cgi.com
+358 40 182 0759

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. suurin riippumaton, ICT:n ja liiketoimintaprosessien kehityspalveluja tarjoava yritys. Yhtiöllä on 68 000 asiantuntijaa yli 40 maassa Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa palvelemassa sen tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.