Helsinki, 13.11.2019

Matkahuolto on käynnistänyt IT-palveluyhtiö CGI:n kanssa strategisen digikehityshankkeen. Ensimmäiseksi uudistettiin Matkahuolto.fi-verkkosivut, jotka ovat juuri avautuneet uusien pakettipalvelujen myyntiin. 

Matkahuollon verkkosivu mobiilissa

”Pakettipalvelujen volyymit kasvavat jatkuvasti. Nyt toimme asiakkaidemme toivomat uudet, pakettien kokoon perustuvat hinnoittelumallit sekä verkkopalvelun, josta palvelujen ostaminen onnistuu helposti ja nopeasti”, iloitsee Matkahuollon toimitusjohtaja Janne Jakola. 

Matkahuolto haluaa tarjota asiakkailleen nopeampia ja sujuvampia palvelukokemuksia. Erityisesti pakettilähetysten ostokokemus on rakennettu kokonaan uudenlaiseksi. Verkosta voi nyt myös ostaa paitsi tavanomaisia pakettilähetyksiä (koot XXS-XXL) myös erikoisempien lähetysten, kuten autonrenkaiden ja polkupyörien kuljetuksia. 
 
”CGI:n kanssa uudistamme palveluitamme myös tulevina viikkoina ja kuukausina. Verkkosivujen ja pakettipalvelujen uudistus oli vasta ensimmäinen askel. Seuraavina ovat vuorossa muun muassa kirjautuneen asiakkaan palvelut, joiden avulla voi nopeuttaa pakettien lähettämistä entisestään tai matkustajana tallentaa suosikkireittejään”, kertoo Jakola.
 
Uuden verkkopalvelun CGI toteutti pilvipohjaiseksi, jotta se skaalautuu joustavasti sekä suorituskyvyltään että laiteriippumattomasti.
 
”Meillä on vahva osaaminen niin sanotusta cloud native -kehittämisestä eri pilviympäristöihin. Matkahuollon kanssa päädyimme pohjaamaan kehittämisen Amazon Web Servicesin varaan. Merkittävää palvelu-uudistuksen ripeän läpiviennin onnistumisessa oli myös se, että yhteistyö Matkahuollon ja omien asiantuntijoidemme kesken oli niin sujuvaa. Teimme kehitystä yhtenä tiiminä. Lisäksi tunsimme heidän taustajärjestelmänsä hyvin, mikä eliminoi monia haasteita kehityspolulta”, kertoo projektia CGI:llä johtanut Samuli Nikkanen.
 
Matkahuollon uusi verkkopalvelu löytyy osoitteesta: www.matkahuolto.fi

 

Lisätietoja

Janne Jakola

Toimitusjohtaja, Matkahuolto

+358 40 86004894

janne.jakola@matkahuolto.fi

 

Lisätietoa pilvipohjaisten sovellusten kehittämisestä

Samuli Nikkanen

Director, Cloud Native Solutions, CGI Suomi

+358 50 375 3381

samuli.nikkanen@cgi.com

 

Media

Esa Luoto

PR Lead, CGI Suomi

+358 50 380 5601

esa.luoto@cgi.com