Helsinki, 11.03.2019

CGI ilmoitti tänään tehneensä käteistarjouksen Acandon ostamiseksi. Acando on asiantuntijayritys, joka auttaa asiakkaitaan liiketoimintatavoitteiden saavuttamisessa yhdistämällä vahvaa osaamista digiteknologioista ja asiantuntijaymmärrystä ihmislähtöisestä kehittämisestä.

CGI:n on tehnyt tarjouksen hintaan 41,45 Ruotsin kruunua per osake, mikä sisältää 44,2 %:n preemion suhteessa Acandon päätöshintaan 8.3.2019. Tarjous on kokonaisarvoltaan noin 4,32 miljardia Ruotsin kruunua, joka on noin 406,9 miljoonaa euroa. Acandon hallitus suosittelee osakkeenomistajille CGI:n tarjouksen hyväksymistä.

Acandolla on yli 2 100 asiantuntijaa viidessä maassa, suurimpina Ruotsi, Norja ja Saksa. Yrityksellä on liiketoimintaa myös Suomessa. Acandon päätoimipiste on Tukholmassa. Yritys vahvistaa CGI:n jalansijaa ja osaamista muun muassa teollisuuden ja kaupan alan sekä julkishallinnon palveluissa erityisesti strategisen konsultoinnin ja digitaalisten palveluiden kehittämisen alueilla.

"CGI:n tarjous yhdistymisestä Acandon kanssa liittyy strategiaamme olla lähellä asiakkaitamme", sanoo CGI:n pääjohtaja, CEO, President George D. Schindler. "Jatkuvat investoinnit läheisyysmalliimme ovat tärkeämpiä kuin koskaan, koska asiakkaat haluavat tukeutua harvempiin luottokumppaneihin, joilla on valmiudet ja kyky laadukkaisiin toimituksiin kasvun edistämiseksi ja tehokkuuden saavuttamiseksi. Asiakkaiden odottavat kokonaisvaltaisia palveluja, konsultoinnista ja IP-ratkaisuista ulkoistamiseen, samalla kun teknologiasta tulee asiakkaidemme toiminnalle yhä tärkeämpää."

“Toivotamme Acandon asiantuntijat lämpimästi tervetulleiksi CGI:n membereiksi”, sanoo Heikki Nikku, CGI:n Pohjois-Euroopan liiketoiminnasta vastaava johtaja. “CGI:llä on vahva asema datalähtöisen liiketoiminnan ja IT-transformaation asiantuntijana. Acandon vahvuuksia ovat liiketoimintakonsultointi ja ihmislähtöisten digitaalisten innovaatioiden kehittäminen. Yhdistämällä nämä vahvuudet meillä on tarjota asiakkaillemme ainutlaatuinen palvelukyky sekä uusia eväitä oman liiketoimintamme kehittämiseen.”

“Acandon innovatiivinen kulttuuri perustuu vahvaan teknologiaosaamiseen ja inhimilliseen ymmärrykseen. Acandon ja CGI:n osaajien yhdistämisestä hyötyvät sekä asiakkaat että työntekijät, joille avautuu merkittäviä uusia ammatillisia kasvupolkuja”, sanoo Acandon toimitusjohtaja Carl-Magnus Månsson.

 

Press release in English:
https://www.cgi.com/en/2019-03-11-CGI-makes-all-cash-offer-for-Acando-AB-a-leading-management-and-IT-consulting-services-firm-in-Northern-Europe-and-Germany

 

CGI
Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman suurimpia riippumattomia IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöitä. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on noin 74 000 asiantuntijaa. CGI tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 11,5 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB).

CGI:llä on vahva paikallinen läsnäolo Pohjois-Euroopan IT-palvelumarkkinoilla toimien yli 8 500 ammattilaisen voimin 64 toimipaikassa Tanskassa, Virossa, Suomessa, Latviassa, Liettuassa Norjassa, Puolassa ja Ruotsissa. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Pohjois-Euroopassa CGI auttaa tuhansia yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioita toimintojen tehostamisessa ja innovatiivisten digitaalisten palvelujen kehittämisessä heidän asiakkailleen.

Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.

Acando
Acando on konsulttiyritys, joka auttaa asiakkaitaan innovaatioissa sekä toimintojen kehittämisessä virtaviivaisiksi ja mobiileiksi yhdistämällä teknologista osaamista ja ymmärrystä ihmislähtöisestä kehittämisestä. Yhtiöllä on noin 2 100 työntekijää viidessä maassa. Acandon liikevaihto on yli 2,8 miljardia Ruotsin kruunua, ja yritys on listattu Tukholman Nasdaqissa.

 

Lisätietoa

CGI Pohjois-Eurooppa
Heikki Nikku
President, CGI Northern-Europe

heikki.nikku@cgi.com
+358 400 500 782

CGI Suomi
Leena-Mari Lähteenmaa
toimitusjohtaja, CGI Suomi

leena-mari.lahteenmaa@cgi.com
+358 50 410 3135

Media
Esa Luoto
PR Lead, CGI Suomi

esa.luoto@cgi.com
+358 50 380 5601