Helsinki, 13.03.2020

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt CGI:n Rondo-ohjelmistolle Avainlippu-merkin osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Rondo on ohjelmistoratkaisu, joka automatisoi liiketoimintaprosesseja, kuten työnkulkuja ja hankintaa.

CGI Rondo -tuote on saanut Avainlippu-alkuperämerkin, joka myönnetään tuotteille, jotka on valmistettu Suomessa. Rondo on kattava järjestelmäratkaisu, jota käytetään työprosessien automatisointiin ja sähköiseen arkistointiin.

Avainlippu kertoo yhdellä silmäyksellä asiakkaille, että sitä kantava tuote tukee suomalaisten työllistämistä ja kotimaista valmistusta. Rondon palvelujohtaja Aino Suurmaa painottaa, että samoja periaatteita noudatetaan Rondoon liittyvässä työssä.

- Päätimme hakea Rondolle Avainlippu-tunnusta viestiäksemme järjestelmän kotimaisuudesta. Vaikka CGI on alkujaan kanadalainen IT-yritys, meillä on paljon kotimaisia tuoteratkaisuja, joiden tuotanto ja kehitys tapahtuvat Suomessa, kertoo Aino Suurmaa.

Avainlippu-merkki tunnetaan Suomessa erittäin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan käytännössä kaikki yrityspäättäjät ja kuluttajat tuntevat Avainlipun. Lisäksi suomalaisista noin 75 % on sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin myönteisesti.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.
 

- Avainlipun kautta yritykset voivat viestittää tärkeitä arvoja asiakkailleen ja muille sidosryhmilleen. 93 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Reetta Mentu lisää.

Lisätiedot CGI:

Aino Suurmaa, palvelujohtaja, CGI Suomi
+358 40 7591384, aino.suurmaa@cgi.com

Esa Luoto, PR Lead, CGI Suomi
+358 50 3805601, esa.luoto@cgi.com

Lisätiedot Suomalaisen Työn Liitto:

Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto
+358 50 5615030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman ja Suomen suurimpia riippumattomia IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöitä. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 77 500 konsulttia ja muuta asiantuntijaa. CGI tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja hallintaan. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 12,1 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.