Helsinki, 16.05.2016

IT-palveluyhtiö CGI on käynnistänyt siivouspalvelujen digitalisointiprojektin yhteistyössä Lindströmin ja ISS Palvelujen kanssa. CGI:n toimitiloissa olevat Lindströmin käsipyyhelaitteet lähettävät automaattisen palvelupyynnön ISS:n siivoojien mobiililaitteisiin, kun käsipyyhkeen loppuminen lähestyy.

”Digital Spark -ajatuskiihdyttämössämme saatoimme yhteen Lindströmin, ISS:n ja CGI:n edustajia. Halusimme törmäyttää ideoita, ja päädyimme yhdessä pilotoimaan tätä konseptia. Käsipyyhelaitteiden yhdistäminen verkon yli siivoojien työnohjaukseen mobiililaitteisiin on hyvin konkreettinen esimerkki, miten eri tavoin digitalisaatio muuttaa arkiympäristöämme”, taustoittaa CGI Suomen toimitusjohtaja Tapio Volanen.

Projektissa Lindström toimittaa sensorein ja verkkoyhteydellä varustetut käsipyyheautomaatit CGI:n Helsingin päätoimipisteeseen. Ennen kuin käsipyyhe loppuu, laite lähettää automaattisen ilmoituksen CGI:n toimittamaan Mobilog-työnohjausjärjestelmään. Mobiilia työnohjausta hyödyntävän ISS:n siivoojat saavat mobiililaitteisiinsa ilmoituksen käsipyyhkeen vaihtamistarpeesta. Siivoojat voivat poimia työn tehtävälistalta hoidettavakseen ja kuitata työn tehdyksi. Myös käsipyyhelaite lähettää kuittauksen pyyhkeenvaihdosta Mobilogiin. Pilotissa automaattien lähettämät palvelupyynnöt tulevat ISS:n siivouskärryihin kytkettyihin Samsung-tabletteihin.

”Meille ISS Palveluissa tällaiset ratkaisut paitsi tehostavat työntekijöiden toimintaa myös parantavat palvelukykyämme. Pystymme tuottamaan palvelua ennakoiden, ennen kuin asiakkaamme ehtivät edes kohdata puutteita. Tällä on iso merkitys etenkin suurten asiakasvirtojen ympäristöissä, kuten lentokentillä, kauppakeskuksissa ja ravintoloissa”, kertoo ISS Palvelujen toimitusjohtaja Jukka Jäämaa.

”Usein saniteettitilat vaikuttavat mielikuvaan koko kiinteistöstä ja lopulta käyttäjien asiakaskokemukseen. Smart Washroom -konseptimme hyödyntää älyteknologiaa, joka nostaa siivouksen laatutasoa ja helpottaa siivoojien työtä. Puhtaat ja toimivat tilat vaikuttavat taas positiivisesti käyttäjien asiakastyytyväisyyteen.

Tavoitteenamme on ulottaa Smart Washroom -palvelumme myös kansainväliseen jakeluun. Suomalainen sovellutuksemme esineiden internetistä saattaa siis levitä hyvinkin laajalle”, visioi toimitusjohtaja Juha Laurio Lindströmiltä.

Video IoT-käsipyyhkeen toiminnasta:
http://www.cgi.com/fi/videot/iot-innovaatio-asiakaskokemuksen-ja-siivouspalvelun-parantaminen-alyratkaisulla

Kuvia:
Kuva siivoojan mobiililaitteesta (jpg)
Kuva IoT-käsipyyhkeestä (jpg)

 

Lisätietoa:
Heikki Honkala
liiketoiminnan kehitysjohtaja, CGI Suomi
+358 40 7155236
heikki.honkala@cgi.com

Media:
Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.

Tekstiilipalveluyritys Lindström vahvistaa asiakkaidensa yrityskuvaa. Palvelumme helpottaa asiakkaan arkea ja on kokonaiskustannuksiltaan markkinoiden edullisin. Toimimme vastuullisesti ja olemme arvostettu työnantaja. Lindströmiläisiä on yli 3 200 henkeä Euroopassa ja Aasiassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 302 miljoonaa euroa. www.lindstromgroup.com/fi

ISS Palvelut on Suomen kolmanneksi suurin yksityinen työnantaja ja maan johtava kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys. Tuotamme siivous-, kiinteistön ylläpito-, turvallisuus- ja ruokailupalveluita yrityksille ja yhteisöille sekä julkiselle sektorille. Luomme toiminnallamme laadullista ja taloudellista arvoa asiakkaidemme liiketoimintaan. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 503 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa on yli 10 000. ISS Palvelut on osa kansainvälistä ISS-konsernia, joka toimii 77 maassa. www.iss.fi, www.issworld.com