Helsinki, 14.03.2016

IT-palveluyhtiö CGI ja Tampereen kaupunki kehittivät pelin, joka kannustaa joukkoliikenteen monipuolisempaan käyttöön. Pelissä Tampereen joukkoliikenteen käyttäjät voivat kerätä pisteitä bussimatkoistaan. CGI:n kehittämään reaaliaikaiseen reittioppaaseen perustuva peli käynnistyi maanantaina maaliskuun 14. päivä.

”Haluamme pelin avulla kannustaa tamperelaisia hyödyntämään joukkoliikennettä aiempaa monipuolisemmin. Reaaliaikaiseksi kehittämämme reittiopas tekee työmatkojen lisäksi myös harrastus- ja muusta liikkumisesta helppoa. Myös liikennepäästöjen vähentäminen on yksi tavoitteistamme”, kertoo Tampereen liikenneinsinööri Mika Kulmala.

Pelissä pisteitä kertyy postinumeroalueista, joilla matkustaja liikkuu maalis-huhtikuun (14.3.–30.4.) aikana joukkoliikenteellä. Kaksi eniten pisteitä kerännyttä palkitaan Tampereen matkakortille ladattavalla 30 vuorokauden kausilipulla. Lisäksi kaikkien peliin osallistuneiden kesken arvotaan kaksi 30 vuorokauden kausilippua sekä CGI:n lahjoittama taittopyörä.

”Olemme vuosien ajan kehittäneet Tampereen liikennettä sujuvammaksi. Nyt haluamme yhdessä testata peliä palkiten aktiivisia joukkoliikenteen hyödyntäjiä sekä houkutella autoa suosivia tamperelaisia päivittämään kokemuksiaan siitä, miten hyvin bussit Tampereella palvelevat”, sanoo CGI:n älyliikenneratkaisujen johtaja Mika Vuorio.

Osallistuminen on helppoa eikä vaadi applikaatioiden asentamista. Joukkoliikennepeliin voi osallistua millä tahansa älypuhelimella tai tabletilla, jossa on gps-paikannus ja nettiyhteys.

”Riittää, kun osallistuja menee selaimellaan osoitteeseen streetlife.tampere.fi, hakee reittioppaasta haluamansa reitin ja käynnistää selaimen yläkulmassa näkyvästä valikosta pelin matkansa ajaksi”, opastaa Vuorio.

Aina, kun matkustaja siirtyy uudelle postinumeroalueelle, käynnissä oleva peli kirjaa puhelimen muistiin uuden saavutuksen. Erityisiä saavutuksia voi ansaita myös sillä, että käyttää joukkoliikennettä tiettynä aikana tietyssä paikassa, esimerkiksi matkustaa pääsiäisenä pitkäperjantaina.

Palkinnot jaetaan ja arvotaan pelaajille, jotka ovat lähettäneet keräämänsä saavutukset viimeistään sunnuntaina 30.4. pelistä löytyvällä lähetyslomakkeella. Pelin voittajat arvotaan huhtikuun aikana. Pelin säännöt ja ohjeet löytyvät osoitteesta http://streetlife.tampere.fi/info.

Pelin kehittäminen liittyy EU:n Streetlife-pilottihankkeeseen, jonka puitteissa CGI on kehittänyt myös tamperelaisia palvelevan reaaliaikaisen reittioppaan. CGI:llä hanke kytkeytyy kansainväliseen Future Cities -palveluratkaisujen kehittämiseen.

“Hanke on hyvä esimerkki siitä, miten autamme kaupunkeja hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia kansalaislähtöisessä palvelujen kehittämisessä”, sanoo Vuorio.

Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin seitsemäs puiteohjelma (FP7/2007-2013, rahoitussopimuksen numero 608991).

 

Lisätietoa

Mika Vuorio
johtaja, älyliikenneratkaisut, CGI Suomi
+358 40 540 4531
mika.vuorio@cgi.com

Mika Kulmala
liikenneinsinööri, Tampereen kaupunki
+358 50 382 6455
mika.kulmala@tampere.fi

Media

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.

Tampere on 220 000 asukkaan kaupunki ja Pirkanmaan maakuntakeskus. Seutukuntineen ja 376 000 asukkaallaan se on Suomen toiseksi suurin väestökeskittymä.  Tampereen kaupunki on kaupunkiseudun suurin työnantaja; kaupungin henkilöstömäärä on lähes 15 000.  Vuoden 2012 helmikuussa toteutetussa Muuttohalukkuus -tutkimuksessa Tampere arvioitiin Suomen parhaaksi asuinpaikaksi.