Helsinki, 20.05.2019

IT-palveluyhtiö CGI on noussut ulkoistuspalveluissa toimialansa huipulle erityisesti Suomessa. Asia ilmenee puolueettoman markkinatutkija Whitelane Researchin tuoreesta tutkimuksesta.

”Kun CGI yritysostojen kautta laajensi toimintaansa Suomeen, ensimmäisiä asioita, mitä aloimme paikallisesti jalkauttaa, oli yhtiön laatu- ja johtamisjärjestelmä Management Foundation. Siihen on koottu vuosikymmenten kokemus toimialamme parhaista käytännöistä. Nyt saavutettu sijoitus Whitelanen tutkimuksessa kertoo vahvaa viestiä työmme tuloksellisuudesta. Lähes kaikki suorat kilpailijamme ovat jääneet nyt taaksemme”, iloitsee CGI Suomen toimitusjohtaja Leena-Mari Lähteenmaa.

Riippumaton tutkimusyhtiö Whitelane haastatteli tutkimukseensa reilu tuhat IT-ulkoistuspalvelujen ostamisesta päättävää henkilöä Pohjoismaissa. Tutkimuksessa tärkeimpinä syinä ulkoistaa IT-toimintoja nimettiin seuraavat asiat:

  • parempi kyky keskittyä ydinliiketoimintaan
  • kustannustehokkuuden parantaminen
  • resurssien saatavuuden varmistaminen
  • IT-palvelujen laatutason korottaminen.

”Tutkimuksessa laatutason nostaminen kiinnosti suomalaisia ulkoistajia enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Uskon, että tämä selittää myös sitä, miksi pärjäsimme tutkimuksessa erityisen hyvin juuri Suomessa. Olemme ainoa IT-palveluyritys, joka on sekä julkisesti luvannut että osoittanut pystyvänsä toimittamaan 95 % projekteista maaliin aikataulussa ja budjetissa. Asiakaslupauksemme vaativuuden ymmärtämiseksi pitää muistaa, että Suomessa koko toimialan onnistumiskeskiarvo liikkuu noin 50 % tietämissä”, kertoo Lähteenmaa.

Whitelane Research ja sen tutkimukset ovat merkittävimpiä tietolähteitä IT-ulkoistuksia suunnitteleville yrityksille ja päättäjille.

”Asiakastyytyväisyyden rakentamisessa vahvuuksiamme ovat ehdottomasti laatujohtajuus, luotettavuus ja kokonaisvaltainen palvelutarjonta. Asiakkaille annetut lupaukset lunastamme paikallisesti vastuun kantaen silloinkin, kun hyödynnämme konsernimme globaaleja palveluja eri maista. Olennaista on myös suoraselkäinen ja nopea reagointi ongelmiin, kun sellaisia ilmenee. Yritysten eläessä suurten transformaatioiden aikaa, luottamus on vahvin pääomamme osaamisen rinnalla”, arvioi Lähteenmaa hyvien tulosten syitä.

Muina vahvuuksina Lähteenmaa näkee uusien teknologioiden ja ketterien menetelmien hyödyntämisen.

”Nykypäivänä ulkoistuksissa on yhä useammin kyse transformaatioiden läpiviennistä. Organisaatiot haluavat uudistaa palvelu- ja prosessimallinsa kokonaisvaltaisesti, jolloin myös IT on uudistettava. Automaatio, analytiikka, tekoäly ja robotiikka ovat aiempaa merkittävämmässä roolissa myös ulkoistuksissa”, toteaa Lähteenmaa.

Lisätietoa

Esa Luoto
PR Lead, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman suurimpia ja Suomen 2. suurin riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on noin 74 000 asiantuntijaa. CGI tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 10,8 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.