Primary tabs

- vähennystarpeeksi arvioitu enintään 240 henkilöä

Helsinki, 17.08.2016

CGI Suomi aloittaa yhteistoimintamenettelyn, joilla tavoitellaan noin 240 henkilötyövuotta vastaavia kustannussäästöjä. CGI työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 3 200 henkilöä, joten arvio vähennystarpeesta on noin 7–8 %.

Käynnistyvän yt-menettelyn perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset sekä liiketoimintastrategiaan ja toiminnan uudelleenorganisointiin liittyvät syyt. Kilpailukykyinen ja kannattava toiminta myös tulevaisuudessa edellyttää aiempaa kevyempää kustannusrakennetta ja palvelutuotannon uudistamisen nopeuttamista. Neuvottelujen piirissä on koko CGI Suomi Oy:n sekä osakkuusyrityksistä eFennia Oy:n henkilöstö.

Taustalla vaikuttavat jatkuvasti kiristyvä kilpailu, digitalisaation tuoma rakennemuutos, asiakkaiden muuttuneet odotukset palvelutoimittajille sekä IT-palvelumarkkinoiden vaatimaton kasvu Suomessa.

”Meidän ja muiden IT-toimijoiden viime vuosien sopeutustoimet osoittavat konkreettisesti sen, millaisessa muutoksessa koko toimialamme elää. Asiakkaat odottavat IT-toimittajilta uudenlaisia palveluja yhä kustannustehokkaammin tuotettuna, mikä edellyttää jatkuvia investointeja toiminnan, palvelujen, osaamisen ja laadun kehittämiseen. Palvelumallimme perustuu jatkossakin vahvaan läsnäoloon Suomessa, mutta kyky tehdä kannattavaa liiketoimintaa myös tulevaisuudessa edellyttää sitä, että nopeutamme toimintamme sopeuttamista muuttuneisiin markkinoihin ja asiakkaiden odotuksiin”, taustoittaa CGI Suomen toimitusjohtaja Tapio Volanen.

YT-neuvottelut koskevat CGI Suomen ja eFennian kaikkia toimipaikkoja Suomessa. Päätökset toimenpiteistä ja niiden alueellisista vaikutuksista tehdään yhteistoimintaneuvotteluiden jälkeen.

”Neuvottelumenettelyn aikana tulemme yhdessä henkilöstön edustajien kanssa selvittämään vaihtoehtoja toimintojen sopeuttamiseen, mutta säästötarpeen koosta ja muuttuneista asiakasodotuksista johtuen emme voi välttyä henkilöstövähennyksiltä. Tilanne on erittäin valitettava, ja toivon jaksamista koko henkilöstöllemme tässä muutoksessa”, pahoittelee Volanen.

Henkilöstövaikutusten minimoimiseksi yritys on jo vähentänyt alihankintapalvelujen käyttöä ja aloittanut koko maayhtiötä koskevan kustannussäästöohjelman.

Lisätietoja:
Tapio Volanen
toimitusjohtaja, CGI Suomi
040 570 4775
(Median tavoitettavissa klo 10.00–10.30 ja 11.30–12.30)

Mediayhteydet:
Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
050 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.