Helsinki, 21.10.2013

Caverion on valinnut CGI:n strategiseksi kumppanikseen, jolle Caverion ulkoistaa IT-infrapalvelujen rakentamisen ja toimittamisen. Yhteistyö käynnistyy Caverionin IT-ympäristön rakentamisesta puhtaalta pöydältä.

"Kiinteistöteknisissä palveluissa koko toimialaa koskeva iso kysymys on, miten ottaa täysi ilo irti IT:n ja automaation tuomista mahdollisuuksista. CGI:llä on kokemusta ja vahvaa näyttöä järjestelmien tehokkaasta hyödyntämisestä, minkä vuoksi valitsimme juuri sen rakentamaan meille kansainvälisen liiketoimintamme edellyttämän IT-arkkitehtuurin. Vankan alustan päälle on myöhemmin helppo rakentaa sovelluksia ja palveluita, jotka tuottavat liiketoiminnallemme lisäarvoa", kertoo Caverionin tietohallintojohtaja Aila Aaltonen.

Caverion on yksi Euroopan suurimpia kiinteistöteknisten palveluiden tuottajia. Suomessa ja Norjassa Caverion on markkinoiden suurin kiinteistöteknisten palveluiden tarjoaja. Yrityksen liikevaihto vuonna 2012 oli noin 2,8 miljardia euroa ja sillä on yli 18 000 työntekijää. Caverion listautui pörssiin heinäkuussa 2013, kun YIT:n kiinteistöpalvelut ja rakentamispalvelut jakaantuivat kahdeksi eri yhtiöksi.

"Kiinteistöteknisten palveluiden megatrendejä ovat toimialan vahva digitalisoituminen sekä tekniikan lisääntyvä hyödyntäminen. Erityisosaamisen ja korkean laadun vaatimukset korostuvat myös IT-ratkaisujen toteuttamisessa. Yhteinen tavoitteemme on rakentaa huippuluokan perusta, joka tukee Caverionin tavoitetta olla Euroopassa alansa ykkönen", kertoo Suomen CGI:n toimitusjohtaja Heikki Nikku.

YIT:n ja Caverionin jakautuessa kaikki kiinteistöteknisten järjestelmien suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon sekä teollisuuden palveluihin liittyvät toiminnot siirtyivät Caverionin liiketoiminnaksi. Caverion toimii Euroopassa 13 eri maassa, mukaan lukien Suomi, Saksa, Venäjä, Puola, Itävalta, Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Tšekki ja Romania.

Sopimus on arvoltaan useita miljoonia euroja.

Lisätietoja

Aila Aaltonen
tietohallintojohtaja, Caverion
+358 50 390 1782
aila.aaltonen(a)caverion.fi 

Heikki Nikku
toimitusjohtaja, CGI Suomi
+358 400 500 782
heikki.nikku(a)cgi.com


Caverion suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää käyttäjäystävällistä ja energiatehokasta kiinteistötekniikkaa sekä teollisuuden palveluita. Palveluitamme käytetään muun muassa toimistoissa ja liikekiinteistöissä, asunnoissa, julkisissa palvelurakennuksissa sekä teollisuuslaitoksissa. Tavoitteenamme on olla markkinoiden johtava kiinteistöteknisten palvelujen tarjoaja Euroopassa. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja asiakaslähtöinen palvelu, joka kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet kiinteistön koko elinkaaren ajan. Caverion syntyi heinäkuussa 2013 kiinteistöteknisten ja teollisuuden palveluiden irtautuessa YIT-konsernista itsenäiseksi konsernikseen. Vuoden 2012 liikevaihtomme oli noin 2,8 miljardia euroa. Caverionilla on 13 toimintamaassa Pohjois- ja Keski-Euroopassa yhteensä yli 18 000 työntekijää. Caverionin osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.caverion.fi

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. suurin itsenäinen, ICT:n ja liiketoimintaprosessien kehityspalveluja tarjoava yritys. Yhtiöllä on 69 000 asiantuntijaa yli 40 maassa Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa palvelemassa sen tuhansia asiakkaita maailman laajuisesti. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.