Primary tabs

Helsinki, 11.09.2014

CGI ja Nets ovat solmineet kolmivuotisen sopimuksen käyttö- ja infrastruktuuripalveluista. Usean miljoonan euron sopimus on jatkoa jo vuonna 2010 alkaneelle yhteistyölle. CGI hoitaa muun muassa Netsin ulkoistetut palvelin- ja konesalipalvelut Suomessa.

Korttimaksamisen toimialalla tietoturvavaatimukset korostuvat. Palvelut ovat reaaliaikaisia ja niihin kohdistuu monenlaisia väärinkäytösyrityksiä.

”Korttimaksujen turvallisuus ja häiriötön toiminta on meille ensisijaisen tärkeää. CGI:n vahva pankki- ja rahoitusalan osaaminen Suomessa sekä globaali palvelukyky tekivät yhteistyön jatkamisesta luontevan valinnan”, kertoo Heikki Kapanen Netsin maajohtaja Suomessa.

Nets toimii viidessä Pohjoismaassa ja tavoittaa verkostonsa kautta lukuisia pankkeja, myyjiä ja yrityksiä. Vuonna 2013 yhtiö huolehti yli 33 miljoonasta maksukortista ja 500 000 kauppiaasta sekä käsitteli yli 6 miljardia korttimaksua.

CGI:n tarjoamat palvelut Netsille ovat markkinoilla ainutlaatuisia ja vastaavat tiukan korttimaksamisen PCI DSS -standardin vaatimuksiin.

”Olemme toimittaneet korkean tietoturvatason käyttöpalveluiden lisäksi niin reaaliaikaisia korttimaksujärjestelmiä kuin ratkaisuja viranomaisraportointiin, rahanpesun torjuntaan ja maksukorttien väärinkäytösten estämiseen useassa eri maassa. Tällä hetkellä alan mielenkiinto kohdistuu muun muassa korkean tietoturvatason pilvipalveluihin, joiden kehittämisessä myös CGI on aktiivinen”, kertoo CGI:n infrastruktuuri- ja ulkoistuspalveluista vastaava johtaja Leena-Mari Lähteenmaa.

 

Lisätietoja:

Leena-Mari Lähteenmaa
johtaja, Infrapalvelut ja liiketoimintaprosessien ulkoistaminen, CGI Suomi
050 410 3135
leena-mari.lahteenmaa@cgi.com

 

Media

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
050 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton, ICT:n ja liiketoimintaprosessien kehityspalveluja tarjoava yritys. Yhtiöllä on 68 000 asiantuntijaa yli 40 maassa palvelemassa sen tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää 3 500 henkilöä 16 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.

 

Nets yhdistää pankit, yritykset, kauppiaat ja kuluttajat kansainvälisellä verkostolla, joka hoitaa digitaalisten maksujen välitystä, digitaalista tunnistusta ja tietopalveluja – “digitaalisia arvoja”. Vuonna 1968 perustetulla Netsillä on vahva perinne maksusuoritusten turvallisessa käsittelyssä. Nets tarjoaa pankkien välistä maksujen selvitystä, maksupäätepalveluja, suoraveloitusta, luotonsiirtoja, e-laskutusta, elektronista arkistointia, kansallisia sähköisen tunnistamisen ratkaisuja sekä maksujen vastaanottopalveluja. Nets operoi Dankortia, BankAxeptia, Betalingsserviceä, Aftalegiroa, NemID:tä ja BankID:tä sekä on tytäryhtiönsä Tellerin kautta aktiivinen korttien acquiring-palvelussa. Nykyinen Nets syntyi vuonna 2010, kun tanskalainen PBS Holding A/S, joka omisti PBS:n ja PBS Internationalin, sekä norjalainen Nordito AS, joka omisti BBS:n ja Tellerin, yhdistettiin uudeksi, yhdeksi konserniksi. Nets työskentelee visionsa, digitaalisten arvojen tulevaisuuden luomisen puolesta. Yhtiö tarjoaa kattavan valikoiman palveluja, jotka käsittävät kortteja, maksu- ja tietopalveluja, e-Security ja kauppiasratkaisuja. Nets työllistää 2 600 henkilöä Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Lisätietoa: www.nets.eu