Helsinki, 03.12.2014

Neste Oilin Öljyn vähittäismyynti on ottanut käyttöön CGI:n toteuttaman myynnin toiminnanohjausjärjestelmän. Se yhtenäistää myyntiprosesseja ja parantaa kustannustehokkuutta Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Neste Oil halusi myynnin toiminnanohjausjärjestelmän tukemaan Öljyn vähittäismyynnin uudistusprojektia, joka tähtää asiakkuushallinnan parantamiseen, asiakashinnoittelun hallinnan tehostamiseen ja prosessien yhtenäistämiseen.

”ERP-järjestelmän käyttöönotto on tärkeä askel Öljyn vähittäismyynnin liiketoimintaprosessin kehittämisessä. Järjestelmä tekee muutoksista konkreettisia päivittäisessä työssä,” sanoo Neste Oilin tietohallintojohtaja Tommi Tuovila.

”Microsoft Dynamics AX tarjosi asiakkaalle hyvän perusratkaisumallin ja joustavan käyttöönoton. Räätälöintiä vaativat varsinkin asiakashinnoitteluun liittyvät seikat”, kertoo asiakkuusjohtaja Petri Litmanen CGI:ltä.

Myynnin toiminnanohjausjärjestelmää hyödyntävät Neste Oilin Öljyn vähittäismyynnin hankinta, varastohallinta, myynti ja laskutus sekä ulkopuoliset kumppanit. Järjestelmä otettiin käyttöön Virossa vuoden 2013 alussa, Suomessa valtaosin viime toukokuussa. Koko laajuudessaan se on käytössä vuoden 2015 aikana.

”Neste Oil ja CGI voivat olla tyytyväisiä, kun mittava kehityshanke pääsee onnistuneesti maaliin”, Tuovila toteaa.

Neste Oilin Öljyn vähittäismyynti markkinoi ja myy liikennepolttoaineita, lämmitysöljyä, teollisuuden ja liikenteen voiteluaineita sekä nestekaasua. Sillä on Itämeren alueella yli 1 000 asemaa ja Suomessa noin 120 000 suora-asiakasta kotitalouksista suuryrityksiin.

CGI on jo pitkään toiminut Neste Oilin IT-kumppanina. CGI tarjoaa Neste Oilille myös kattavat IT-infrastruktuurin ulkoistuspalvelut yli 10 maassa. CGI:llä on pitkä kokemus vaativista Microsoft Dynamics AX -toimituksista.

 

 

Lisätietoa
Petri Litmanen
asiakkuusjohtaja, CGI
050 557 5905
petri.litmanen@cgi.com 

Media
Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
050 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Neste Oil lyhyesti

Neste Oil on korkealaatuisiin puhtaamman liikenteen polttoaineisiin keskittyvä jalostus- ja markkinointiyhtiö, joka valmistaa kaikkia tärkeimpiä öljytuotteita. Yhtiö on myös maailman johtava uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin toimittaja. Neste Oilin liikevaihto vuonna 2013 oli 17,5 miljardia euroa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 5 000 henkilöä. Neste Oilin osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. Neste Oil on valittu maailmanlaajuiseen Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin. Yhtiö on myös monina vuosina päässyt vastuullisimpien yritysten The Global 100 -listalle. CDP Forest arvioi Neste Oilin yhdeksi öljy- ja kaasualan parhaaksi metsäjalanjäljestään huolehtivista yrityksistä.

CGI lyhyesti

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiöllä on 68 000 asiantuntijaa yli 40 maassa. Suomessa CGI työllistää yli 3 000 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.