Hävikkiviikon webinaarissa haastamme ruokapalvelutoimijat paljastamaan syyt syntyneelle ruokahävikille sekä pohtimaan, mitkä ovat avaimet tulokselliseen hävikinhallintaan. Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan verkkoseminaariin!
CGI Hävikkimestari-sovelluksen käyttöönotto mahdollisti uudenlaisten käytäntöjen toteutuksen ja toi huomattavia säästöjä usealla ruokapalvelun osa-alueella.  Tuotantovolyymin ollessa runsas hävikin vähentämisestä todettiin olevan sekä rahallisia että ympäristöön vaikuttavia hyötyjä.

Hävikkimestari auttaa minimoimaan ravintolan tai ruokapalvelun ruokahävikkiä helposti ja tehokkaasti. Käyttäjäystävällinen sovellus auttaa keräämään hävikkitietoa ja konsulttimme valmentavat ravintolan tiimin hyödyntämään dataa työssään. Hävikkimestarin avulla ruokahävikin määrä voi puolittua!

Linjastoravintoloissa jopa 10-25% syömäkelpoisesta ruoasta päätyy roskiin. Se heikentää ravintoloiden tulosta ja kuormittaa ilmastoa. Hävikkimestari-sovelluksen hyödyntäminen on tehokas tapa vähentää ja ennaltaehkäistä ravintolan ruokahävikkiä, jolloin säästetään raaka-aine- ja jätekuluissa sekä vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä.

 

icon tablet touch

 

 

Seuraa hävikkiä helposti ja nopeasti

Ruokahävikin seurannan täytyy olla helppoa ja nopeaa. Hävikkimestarin avulla hävikinhallinta onnistuu kiireisessäkin keittiössä vaivattomasti. Pois heitettävä ruoka punnitaan ja merkitään muutamalla klikkauksella verkkosovellukseen.

Sovellus pilkkoo ja visulisoi hävikin seurantatiedon ja tallentaa sen pilveen. Ravintolan tiimi saa olennaisen tiedon toimipisteiden hävikin kehittymisestä yhdellä vilkaisulla, missä ja milloin tahansa. Lisäksi käyttäjäystävälliset raportit nostavat esiin toiminnan kehityskohteet!

 

 

 

Kehitä toimintaa tiedon pohjalta

Valmennamme ravintolan tai ruokapalvelun tiimin hyödyntämään dataa arjessa, tekemään tuloksiin johtavia kokeiluja ja sitoutumaan toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Saat paljon tietoa hävikkisi määrästä sekä kustannuksista ja opit, mihin hävikin vähentämisessä kannattaa keskittyä. Ravintolan tiimin ideoimat ja toteuttamat kehitystoimenpiteet tallentuvat sovellukseen, jolloin arjen parhaat asiantuntijat nousevat hävikkihaasteen ratkaisijoiksi.

Yhdessä kehittäminen ja tulosten saavuttaminen on palkitsevaa ja näin myös organisaatiojohto tietää miten parantuneisiin tuloksiin on päästy ja pystyy hyödyntämään tietoa toiminnan pitkäaikaiseen kehittämiseen. Autamme mielellämme myös pidempiaikaisten trendien tarkastelussa!

hävikkimestari analytics

icon globe

 

 

 

Toimi ympäristövastuullisemmin

Asiakkaamme ovat arvioineet ruokahävikin vähentämisen tehokkaimmaksi keinoksi kehittää ympäristövastuullisuuttaan. Kun ruoka päätyy roskiin, ovat sen elinkaaren aikana viljelyssä, kuljettamisessa, varastoinnissa ja valmistamisessa syntyneet suuret ympäristövaikutukset aiheutuneet turhaan. Ympäristöstandardi, kuten ISO 14 001, suositteleekin huomioimaan ympäristötyössä koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset.

Hävikkimestari on hyvä työkalu toiminnan vastuullisuuden kehittämiseen, jonka raportit antavat mitattua dataa ympäristötyöstä raportoimiseen sekä viestimiseen. Lisäksi Hävikkimestarille on myönnetty Messukeskuksen Ympäristön hyväksi -palkinto ja Helsingin Ilmastokumppanien Kiinnostava ilmastoteko -palkinto.

 


 

 

Kustannussäästö 400 ruokailijan lounasravintolassa

hävikkimestari säästöt

 

  • Hävikkimestaria käytetään yli 90 keittiössä ympäri Suomen.
  • Yhteensä vuosina 2017 ja 2018 Hävikkimestarilla säästettiin yli 1,2 miljoonaa lautasellista ruokaa.
  • Hävikkimestaria hyödyntämällä säästät raaka-ainekuluissa jopa 9%.
  • Hävikkimestarin hyödyt realisoituvat nopeasti. Sovellus on maksanut itsensä takaisin asiakkaillamme jo 3-10 kuukaudessa.

 

 


 

Jätä meille yhteystiedot, niin olemme sinuun pian yhteydessä sovelluksen esittelyn tiimoilta.

 

 

hävikkimestari