Palveluekosysteemien mahdollisuudet kunnille

Alustatalous ja ekosysteemit ovat päivän sanoja monien huulilla, mutta vain harvat tiedostavat niiden todelliset mahdollisuudet. Ennusteiden mukaan jo lähitulevaisuudessa yli puolet koko maailman kaikista liiketoiminnoista pyörii alustatalouden ehdoilla. Alustataloudella tarkoitetaan liiketoimintaa, joka perustuu kokonaisvaltaisesti digitaalisten palvelualustojen tarjoamiin mahdollisuuksiin, toiminnan perustuessa datan hyödyntämiseen.

Ne kunnat, jotka lähtevät rohkeasti mukaan alustatalouden ja ekosysteemien maailmaan, mahdollistamalla kerätyn tiedon hyödyntämisen palvelunkehittäjille, tulevat olemaan tulevaisuuden menestyjiä. Nämä kunnat kykenevät tarjoamaan asukkailleen parhaat ja tuottavimmat palvelut. Oman ekosysteemin kautta paikallinen elinkeinoelämä saa uusia mahdollisuuksia, mikä lisää kunnan elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä.

  

Lataa webinaari

Tässä maksuttomassa webinaarissa perehdymme palveluekosysteemien kunnille tarjoamiin mahdollisuuksiin ja käymme läpi konkreettisen case-esimerkin henkilöstön hyvinvoinnin alustasta. Webinaari on pidetty 13.10.2020 klo 10.00 - 10.30.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.  

Jos lomake ei lataudu oikein, klikkaa tästä.

Woman watching smart city webinar on her laptop

      

Woman with laptop - CGI launch CARES Act grant application portal

Juha Peltoniemi: Alustatalouden ABC

Alustatalous (Platform Economy) on teknologian mahdollistama, digitaalisiin liiketoiminta-alustoihin perustuva liiketoimintamalli, joka mahdollistaa eri toimijoiden välisen vuorovaikutuksen, jossa vaihdetaan ja luodaan arvoa.

Woman exchanging on a tablet - Enabling the future workforce and workplace

Sari Pentikäinen: Kunta-alustalla rakennetaan huomisen palvelut

Kunta-alustaan kootaan kuntapalvelut ja dataa sopivasti tietoa yhdistellen niin kunnan päättäjien, johdon kuin kuntalaisenkin tueksi. 

Varhaiskasvatus

Elina Väänänen: Toimiva ekosysteemi mahdollistaa lapsen kasvun omaan erinomaisuuteensa

Mitä Airbnb tai Uber, voi opettaa meille siitä, miten voimme auttaa lapsia kasvamaan omaksi parhaaksi itsekseen?

    


  

Testaa tietosi

Testaa menikö kurssin oppi perille tekemällä koe! Ovatko kokeen 8 väittämää palveluekosysteemeistä ja alustataloudesta totta vai tarua?

Jos pääset kokeesta läpi, saat kurssitodistuksen.

Suorita kurssikoe tästä

  


 

       

Mika Sairanen

Mika Sairanen

Kun kaivataan strategista liiketoimintaymmärrystä asiakastarpeen täyttämiseen, Mika on juuri oikea henkilö asialle. Hän on ollut mukana kehittämässä liiketoimintaa yhdessä asiakkaidemme kanssa vuosikymmenten ajan. Ota rohkeasti yhteyttä Mikaan!

Juha Peltoniemi

Juha Peltoniemi

Digitaalisten alustojen liiketoimintaosaaminen on yksi Juhan vahvuuksista. Parhaat ratkaisut syntyvät käyttäjäkokemuksen, teknologian ja liiketoiminnan yhdistämisestä. Juha jatkaa mielellään näistä teemoista keskustelua kanssasi, ota rohkeasti yhteyttä!

Tulevaisuuden kunta -uutiskirje

Tilaa Tulevaisuuden kunta -uutiskirje ja kuulet ensimmäisten joukossa innovatiivisista blogeistamme, mielekiintoisista asiakastarinoista ja uusimmista ratkaisuista!