Aluesuunnittelu eli kaavoitus on jatkuva ja monimutkainen kehittämisprosessi. Hallinnon tehtävä on johtaa aluekehittämistä sovittamalla yhteen eri tahojen asettamia tavoitteita ja huomioimalla toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia. Suomessa kaavoitus on pysynyt pääpiirteissään samanlaisena jo 50 vuotta. Muutoksen jähmeyteen vaikuttaa ainakin maankäyttöä ja rakentamista ...

Kaupunkiympäristö kasvun kiihdyttäjänä – Karttapohjainen tiedolla johtaminen

Kaupunkiympäristötoimiala on kunnissa tärkeässä roolissa vetovoimaisen kaupungin kasvun mahdollistajana. Kunnan johdon täytyy luoda toimintaedellytykset kaupunkiympäristön kehittämiselle, rakenteelliselle toimivuudelle ja viihtyisyydelle, jotta kaupunkiympäristö voi toimia kasvun kiihdyttäjänä.

Kaavoitus tuottaa pääsääntöisesti laadukasta lopputulosta, mutta sitä kuitenkin kritisoidaan hitaaksi, byrokraattiseksi ja tuloksiltaan tulkinnanvaraiseksi. Prosessia viivyttävät kaavavalitukset saattavat joskus turhaan hidastaa hankkeita ja tulla kalliiksi kaikille osapuolille. Lisäksi yhteiskunnan tarpeet ja suunnittelun toimintaympäristö muuttuvat nopeasti.

Hyppää mukaan kaupunkiympäristön uudistuvaan maailmaan tällä verkkokurssilla!

 

 

Webinaari 1.12.2020 klo 10-10.30

Tule maksuttomaan webinaariin ja valjasta kaupunkiympäristö kasvun kiihdyttäjäksi kanssamme!

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake. Jos lomake ei lataudu oikein, klikkaa tästä.

Woman watching smart city webinar on her laptop

   

Antti Mansikka

Antti Mansikka 

Paikkatiedon ja analytiikan yhdistäminen liiketoiminnan hyödyksi on Antin intohimo. Tehtäviin ja osaamisalueisiin kuuluvat erilaisten paikkatietoaineistojen ja analyysimenetelmien soveltaminen hyvin erilaisiin tarpeisiin ja toimialoihin. Ota rohkeasti yhteyttä, kun haluat sparrailla näistä aiheista lisää!

   

Tulevaisuuden kunta -uutiskirje

Tilaa Tulevaisuuden kunta -uutiskirje ja kuulet ensimmäisten joukossa innovatiivisista blogeistamme, mielekiintoisista asiakastarinoista ja uusimmista ratkaisuista!