Jokainen yritys janoaa nyt lisää älyä, automatiikkaa ja ennustettavuutta toimintaansa. Tässä lehdessä tutustumme, miten muutosvalmius on eri toimialoilla kypsynyt kiihtyväksi toiminnan uudistamiseksi esimerkiksi Allerissa, Wärtsilässä, Valmetissa, Mehiläisessä ja VR:ssä. 

Parhaat ideat eivät jalostu liiketoiminnaksi loputtomissa workshopeissa vaan asiakkaiden kanssa markkinoilla. Tällä metodilla Aller kampesi digitalisaation synkeät uhkakuvat valtaviksi mahdollisuuksiksi.

Merenkulun ja energia-alan laitteita ja ratkaisuja toimittava Wärtsilä digitalisoituu hyvää vauhtia. Muutoksen läpiviennissä yritys panostaa monipuolisesti sekä teknologiaan että tekemisen kulttuurin uudistamiseen.

Valmetin tietohallinto on siirtänyt painopistettään operatiivisesta toiminnasta kehitystyöhön ja yrityksen digitaalisen transformaation vauhdittamiseen. Potkua muutokseen Valmet hakee uudistamalla IT:n toimintamallia ja siirtämällä osan nykyisistä palveluista CGI:lle eri puolilla maailmaa.

Mehiläisen tietohallintojohtaja Kalle Alppi haluaa IT:n toimivan kasvuyrityksen tukirankana ja hyvien asiakaskokemusten tuottajana.

VR Group parantaa poikkeustilanteiden häiriöviestintää. Uusi liikennetietojärjestelmä pitää niin matkustajat, henkilökunnan kuin yhteistyökumppanitkin ajan tasalla aiempaa paremmin ja nopeammin.  

Miten koneoppiminen, tekoäly ja automatisaatio vauhdittavat digitalisaatiota? Millä tavoin digitalisaation onnistumista voi seurata? Ratkaisu18-tapahtumassa CGI kumppaneineen jakaa näkemyksiä ja kokemuksia siitä, miten data ja uudet teknologiat valjastetaan toiminnan tehostamiseen, muutokseen ...