Poikkeustilanne on vaikeuttanut etätyön ja lastenhoidon tasapainottamista. Lapset kaipaavat aktiviteettia kotiin, joten loimme LUMA-etäkoulun. LUMA-materiaaleista löytyy matematiikkaan, ympäristöoppiin, luonnontieteisiin ja teknologiaan liittyviä tehtäviä neljäksi viikoksi - joka viikolle löytyy oma materiaalipaketti.

Vanhemmat voivat tehdä tehtäviä kotona lasten kanssa. Tehtäviä voi hyödyntää myös osana lähiopetusta. Materiaalit on suunniteltu noin 7-16-vuotiaille lapsille ja nuorille, mutta kaikki voivat osallistua etäkouluun. Osa tehtävistä vaatii myös englannin kielen taitoa, joten nuorimmat lapset varmasti kaipaavat vanhemman tai opettajan apua.

Etäkoulu kattaa kaikki LUMA-aineet mukaan lukien koodausta, kestävää kehitystä ja robotiikkaa. Joka viikkoon sisältyy erilaisia aktiviteetteja, joissa on teknisiä, käytännönläheisiä ja fyysisiä tehtäviä.

Tutustu materiaaleihin alla ja muista lisätä sivu suosikkeihin, jotta voit palata LUMA-etäkouluun ensi viikolla!

 

CGI in Primary and secondary education

Ensimmäinen osa

Tutustuminen koodaukseen ja suunnitteluun

Etäkoulun ensimmäisessä osassa tutustutaan kahteen erittäin tärkeään LUMA-taitoon: koodaukseen ja suunnitteluun. Tehtäväsi on koodata oma kilpa-ajopeli Scratch-ohjelmalla ja suunnitella oma LUMA Supersankari!

Lataa materiaalit tästä

robotics human fingers

Toinen osa

Robotiikka

Etäkoulun toisessa osassa tutustutaan robotiikkaan. Opit asioita robotiikasta ja sen tärkeästä tehtävästä arkielämässämme. Lisäksi opit suunnittelemaan ja rakentamaan oman robotin ja ohjaamaan sitä!

Lataa materiaalit tästä

  

Mökki

Kolmas osa

Kestävä kehitys

Etäkoulun kolmannessa osassa keskitytään ympäristöön sekä tarkastellaan planeettamme kohtaamia keskeisiä ongelmia ja tapoja, joilla voimme auttaa varmistamaan kestävän tulevaisuuden seuraaville sukupolville.

Lataa materiaalit tästä

  

community involvement children

Neljäs osa

Urheilu ja terveellinen elämä

Etäkoulun neljäs osa keskittyy terveelliseen elämään. Sen tavoitteena on kannustaa nauttimaan urheilusta ja noudattamaan terveellisiä elämäntapoja. Tehtävät sisältävät koodausta, suunnittelua ja kehittämistä!

Lataa materiaalit tästä

 

Bonustehtävä: Sinustako arjen kybersankari?

Kilpi, joka suojaa maailmaa kyberhyökkäyksiltä on rikkoutunut! Saisitko sinä autettua asukkaita heidän kyberpulmissaan ja etsittyä maailmaan kadonneet kyberkoneen osat?

Pelaa Spoofya! Se on ilmainen mobiilipeli, jossa seikkaillaan tutuissa ympäristöissä ratkoen erilaisia kyberpulmia. Spoofy on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi ja ladattavissa sekä Android- että iOS-laitteille puhelimien sovelluskaupoista.

Lue lisää

 

 

LUMA-etäkoulu on lähtöisin CGI UK:sta, jossa se kulkee nimellä STEM FROM HOME. UK:n sivuilta löydät lisää englanninkielisiä tehtäviä.

 

CGI kasvatuksen kumppanina

Me CGI:llä toimimme kuntien yhteiskuntavastuullisena kasvatuksen kumppanina, kasvatuksen ja opetuksen uudistajana. Tavoitteenamme on sujuva arki lapsen ja nuoren parhaaksi.

Lue lisää

 

sivistystoimi-ja-varhaiskasvatus-medium-mobile