Loimme LUMA-etäkoulun poikkeuksellisen tilanteen vuoksi keväällä 2020, sillä halusimme tuoda mielekkäitä tehtäviä helpottamaan etätyön ja lastenhoidon tasapainottamista. Vaikka kouluun on jo osittain palattu, lapset kaipaavat aktiviteetteja kotona. LUMA-materiaaleista löytyy matematiikkaan, ympäristöoppiin, luonnontieteisiin ja teknologiaan liittyviä tehtäviä. Syksyllä julkaisemme uuden osan joka viikko!

Vanhemmat voivat tehdä tehtäviä kotona lasten kanssa tai niitä voi antaa kotitehtäviksi koulusta. Tehtäviä voi hyödyntää myös osana lähiopetusta. Materiaalit on suunniteltu noin 7-16-vuotiaille lapsille ja nuorille, mutta kaikki kiinnostuneet voivat osallistua etäkouluun. Osa tehtävistä vaatii myös englannin kielen taitoa, joten nuorimmat lapset varmasti kaipaavat vanhemman tai opettajan apua.

Etäkoulu kattaa kaikki LUMA-aineet mukaan lukien koodausta, kestävää kehitystä ja robotiikkaa. Joka viikkoon sisältyy erilaisia aktiviteetteja, joissa on teknisiä, käytännönläheisiä ja fyysisiä tehtäviä.

Tutustu materiaaleihin alla ja muista lisätä sivu suosikkeihin, jotta voit palata LUMA-etäkouluun ensi viikolla!

 

Cartoon image of a boat and lighthouse

Ensimmäinen osa

Tutustuminen koodaukseen ja suunnitteluun

Etäkoulun ensimmäisessä osassa tutustutaan kahteen erittäin tärkeään LUMA-taitoon: koodaukseen ja suunnitteluun. Tehtäväsi on koodata oma kilpa-ajopeli Scratch-ohjelmalla ja suunnitella oma LUMA Supersankari!

Lataa materiaalit tästä

A cartoon image of a girl designing a robot

Toinen osa

Robotiikka

Etäkoulun toisessa osassa tutustutaan robotiikkaan. Opit asioita robotiikasta ja sen tärkeästä tehtävästä arkielämässämme. Lisäksi opit suunnittelemaan ja rakentamaan oman robotin ja ohjaamaan sitä!

Lataa materiaalit tästä

A cartoon image of a school and a bird on a branch

Kolmas osa

Kestävä kehitys

Etäkoulun kolmannessa osassa keskitytään ympäristöön sekä tarkastellaan planeettamme kohtaamia keskeisiä ongelmia ja tapoja, joilla voimme auttaa varmistamaan kestävän tulevaisuuden seuraaville sukupolville.

Lataa materiaalit tästä

  

Cartoon image of mountains

Neljäs osa

Urheilu ja terveellinen elämä

Etäkoulun neljäs osa keskittyy terveelliseen elämään. Sen tavoitteena on kannustaa nauttimaan urheilusta ja noudattamaan terveellisiä elämäntapoja. Tehtävät sisältävät koodausta, suunnittelua ja kehittämistä!

Lataa materiaalit tästä

 Cartoon image of children playing outdoors

Viides osa

Tekninen suunnittelu

Etäkoulun viidennessä osassa tutustutaan tekniseen suunnitteluun. Teknistä suunnittelua tekee työkseen yleensä insinöörit. Tehdään sinustakin täksi viikoksi insinööri!

Lataa materiaalit tästä

 A cartoon image of an astronaut and a UFO

Kuudes osa 

Avaruus 

Tällä viikolla opit asioita avaruudesta, tutkit ulkoavaruuden keskeisiä ominaisuuksia ja teet luovia virtuaali- ja pienoismalleja. Lähde mukaan avaruusseikkailuun!

Lataa materiaalit tästä

     

Cartoon image of communication

Seitsemäs osa 

Verkkoviestintä 

Verkkoviestintä sähköpostitse, erilaisilla sovelluksilla ja sosiaalisessa mediassa on nykyään olennainen osa arkipäiväämme. Tällä kertaa opit viestimään turvallisesti ja eri keinoilla!

Lataa materiaalit tästä

Cartoon image of a human mind

Kahdeksas osa 

Tiede

Tiede muovaa meitä ympäröivää maailmaa edistäen elämäämme ja parantaen elämänlaatuamme. Lähde mukaan suureen tiedeseikkailuun! 

Lataa materiaalit tästä

Cartoon image of a painting in progress

Yhdeksäs osa 

Taide ja muotoilu

Vaikka et välttämättä tule ajatelleeksi asiaa, taide ja muotoilu ovat erittäin tärkeitä LUMA-aineita. Tällä viikolla pääset taiteilemaan paperille ja digitaalisesti!

Lataa materiaalit tästä

  

Cartoon image of children playing with robot

Kymmenes osa 

Uudet teknologiat

Tällä viikolla lapset pääsevät tutustumaan uusiin teknologioihin suunnittelemalla robotin, joka auttaa rakentamaan tulevaisuuden kouluja!

Lataa materiaalit tästä

Cartoon image of an airplane

Yhdestoista osa 

Matkailu

Vaikka poikkeustilan myötä matkailu on pysähtynyt, tulevaisuudessa taas matkustamalla ihmiset voivat  tutustua erilaisiin elämäntapoihin ja kulttuureihin. Lähde matkailun maailmaan!

Lataa materiaalit tästä

 

Cartoon image of artists playing music

Kahdestoista osa

Julkaistaan ensi viikolla

Arvaatko jo aiheen..?

   

 

LUMA-etäkoulu on lähtöisin CGI UK:sta, jossa se kulkee nimellä STEM FROM HOME. UK:n sivuilta löydät lisää englanninkielisiä tehtäviä.

 

CGI kasvatuksen kumppanina

Me CGI:llä toimimme kuntien yhteiskuntavastuullisena kasvatuksen kumppanina, kasvatuksen ja opetuksen uudistajana. Tavoitteenamme on sujuva arki lapsen ja nuoren parhaaksi.

Lue lisää

 

sivistystoimi-ja-varhaiskasvatus-medium-mobile