Tavoitteenamme on luoda mahdollisimman laaja kuva tulevaisuuden työelämästä ja työn murroksesta sekä organisaatioiden että työntekijöiden näkökulmista. Erityisen kiinnostavana pidämme niitä kohtia, joissa näkemykset, kokemukset ja odotukset ovat yhteneväisiä tai eroavat toisistaan työnantajien ja työntekijöiden välillä. Uskomme, että tutkimustulokset auttavat suomalaisia organisaatioita kehittämään henkilöstöä kilpailutekijänä.

 

  Kysymyksiä, joita käsittelemme ovat mm.

  • Miten työ ja sen tekeminen on kehittymässä?
  • Miltä organisaatiot tulevaisuudessa näyttävät ja mitä se vaatii niin johtamiseen, osaamistarpeisiin kuin toimintatapoihin?
  • Miten työn muutos vaikuttaa työntekijöiden asenteisiin, jaksamiseen ja työkykyyn?

  Tutkimusta varten haastateltiin kesä–elokuussa 2019 tutkimuspaneelissa 1 000 suomalaista työssä käyvää henkilöä. Näyte on Suomea edustava ja toimialoittain kattava.

  Työntekijöiden lisäksi haastateltiin kvalitatiivisesti 31 yrityspäättäjää 28 eri organisaatiosta. Päättäjistä 14 edusti henkilöstöjohtoa ja 17 haastateltavaa liiketoiminta-, talous- ja IT-johtoa. Haastateltujen organisaation osuus Suomen bruttokansantuotteesta on 16 % ja nämä organisaatiot työllistävät Suomessa yli 145 000 työntekijää.

   

  Tutkimustulokset julkaistaan marras-joulukuussa. Voit tilata raportin sähköpostiin jo ennakkoon, niin lähetämme sen sinulle heti, kun se valmistuu. Tulemme mielellämme esittelemään tuloksia myös henkilökohtaisesti.