Tavoitteenamme on luoda mahdollisimman laaja kuva tulevaisuuden työelämästä ja työn murroksesta sekä organisaatioiden että työntekijöiden näkökulmista. Erityisen kiinnostavana pidämme niitä kohtia, joissa näkemykset, kokemukset ja odotukset ovat yhteneväisiä tai eroavat toisistaan työnantajien ja työntekijöiden välillä. Uskomme, että tutkimustulokset auttavat suomalaisia organisaatioita kehittämään henkilöstöä kilpailutekijänä.

 

Lataa yhteenveto tutkimusraportista ennakkoon

  Tutkimustulokset julkaistaan lokakuussa. Voit tilata lyhyen koosteen tutkimustuloksista sähköpostiin jo ennakkoon, niin lähetämme ne sinulle heti, kun tutkimus valmistuu. Laajempia tuloksia tulemme mielellämme käymään läpi henkilökohtaisesti kohdennettuna teidän yrityksellenne. 

  Kysymyksiä, joita käsittelemme ovat mm.

  • Mitä työn murros tarkoittaa yritysten kilpailukyvyn ja tavoitteiden kannalta?
  • Miten työ ja sen tekeminen on kehittymässä?
  • Miltä organisaatiot tulevaisuudessa näyttävät ja mitä se vaatii niin johtamiseen, osaamistarpeisiin kuin toimintatapoihin?
  • Miten työn muutos vaikuttaa työntekijöiden asenteisiin, jaksamiseen ja työkykyyn?

  Tutkimusta varten haastateltiin kesä–elokuussa 2019 tutkimuspaneelissa 1 000 suomalaista työssä käyvää henkilöä. Näyte oli Suomea edustava ja toimialoittain kattava.

  Työntekijöiden lisäksi haastateltiin kvalitatiivisesti 36 yrityspäättäjää 30 eri organisaatiosta. Päättäjistä 17 edusti henkilöstöjohtoa ja 19 haastateltavaa liiketoiminta-, talous- ja IT-johtoa. Haastateltujen organisaation osuus Suomen bruttokansantuotteesta on 18 % ja nämä organisaatiot työllistävät Suomessa yli 171 000 työntekijää.

  Täytä oikealla oleva lomake, niin lähetämme koosteen tutkimustuloksista sinulle heti, kun se valmistuu.