Helsinki, 06.03.2018 - Liperin kunnan Suomidigi-palkittu päivähoitoratkaisu osoittaa, kuinka sähköistetyt palvelut ovat sekä ystävällisiä käyttäjilleen että edullisia veronmaksajille. Liperin kunta on kehittänyt varhaiskasvatuksen tuntiperusteista maksujärjestelmää yhdessä CGI:n sekä lasten vanhempien kanssa. Lopputulos toi palkintosijan valtakunnallisessa Suomidigi Suunnannäyttäjät ...

CGI Vesa - Lapsen parhaaksi

Roolipohjaisessa varhaiskasvatuksen palvelussamme yhdistyvät varhaiskasvatuksen ja kodin arkipäivä. Suunnittelun keskeisin lähtökohta on lapsen yksilöllisten tarpeiden ja kehityksen tukeminen sujuvasti ja saumattomasti.

  • Varhaiskasvatus oppilashallinnon ja –huollon kumppanina; keräämme ja välitämme lapsen kehittymiseen ja oppiseen liittyvät tiedot! 
  • Kehittämisen ja toteuttamisen lähtökohtana on käyttökokemuksen parantaminen roolipohjaisesti ja laiteriippumattomasti – mobile first!
  • Kehittäminen tietoturva edellä huomioiden EU-tietosuojavaatimukset ja varhaiskasvatuslaki.
  • Kokonaisratkaisu toteutetaan vaiheittain mikropalveluarkkitehtuurilla ja avoimilla rajapinnoilla. 
  • Manuaaliprosessien automatisointi – enemmän aikaa lapselle.

Moderni palvelu innostaa, kannustaa, ohjaa ja opastaa lasta, tukee huoltajaa kasvatuksessa päivittäisessä arjessa sekä auttaa varhaiskasvatuksen ammattilaisia virtaviivaistamalla rutiineja ja tarjoamalla välineitä ammatilliseen yhteistyöhön – lapsen parhaaksi!

Tästä pääset katsomaan, miltä uusi ratkaisumme näyttää tällä hetkellä. (Toimii Chrome- ja Firefox-selaimilla.)

 

Varhaiskasvatus - yhteistyöllä arki sujuvaksi 

Lapsen varhaiskasvatuksessa perhe ja varhaiskasvatuksen ammattilainen osallistuvat yhdessä varhaiskasvatuksen suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Arjen helpottamiseksi olemme panostaneet sähköisten palvelujen kehittämiseen, jotta lapsen varhaiskasvatus kaikkine vaiheineen on sujuvaa sekä vanhemmille että varhaiskasvatuksen henkilöstölle. 

 

Vanhempien asiointikanava

Vanhempien sähköinen asiointikanava on palvelu, jossa ilmoitetaan hoitotarpeesta, täytetään varhaiskasvatukseen liittyvät erilaiset hakemukset sekä vastaanotetaan sijoitus- ja maksupäätös. Asiointikanavan kautta ilmoitetaan hoitoon tulo- ja lähtöajat sekä poissaolot perheen kaikkien lasten osalta samanaikaisesti. Kanavasta voi helposti tarkistaa ilmoitetut, varatut, käytetyt ja jäljellä olevat hoitotunnit. Sähköinen palvelukanava mahdollistaa tärkeiden varhaiskasvatukseen liittyvien asioiden hoitamisen juuri silloin, kun se vanhemmille parhaiten kiireisen arjen keskellä sopii.

 

Ammattilaisen varhaiskasvatus – kokonaiskuva hallinnassa hakemuksesta tilastoihin

Varhaiskasvatuksen kokonaisratkaisumme tukee varhaiskasvatuksen ammattilaisen hallinnollisten rutiinitehtävien hoitamista ja nopeuttaa tärkeiden päätösten läpivientiaikaa. Palveluohjaus etsii lapselle parhaan mahdollisen hoitopaikan tiedossa olevan jonotilanteen ja resurssien mukaisesti. Sähköisen asiointikanavan kautta ilmoitetuista lasten läsnäoloista ja poissaoloista saadaan päivittäiset lasten ja kasvattajien lukumäärätiedot, jotka helpottavat päiväkodin ruokatilauksia ja henkilöstön resursointia.

varhaiskasvatus-ympyra

Ammattilaisille kehitetty Varhaiskasvatus Mukana -mobiilisovellus palvelee käytännön arkea, kun lasten toteutuneet tulo- ja lähtöajat, lasten ja perhepäivähoitajien poissaolot sekä aterioiden lukumäärät raportoidaan mobiilisovelluksella suoraan varhaiskasvatuksen hallintoon. Henkilöstö kirjaa työaikakirjaukset samalla Mukana-sovelluksella, josta ne välittyvät työvuorosuunnitteluun. Puhelimella kirjatut tiedot muodostavat perhepäivähoitajien keskeytys- ja palkanlaskentatiedot sekä kaikkien lasten laskutustiedot. Laskutus- ja perhepäivähoitajien palkka-aineistot ovat valmiina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Varhaiskasvatuksen perusjärjestelmä, vanhempien sähköinen asiointikanava sekä ammattilaisten arkea helpottava Varhaiskasvatus Mukana muodostavat kokonaisratkaisun, jolla johdetaan varhaiskasvatuksen arkea ja kommunikoidaan vanhempien kanssa.

Toteutetaan yhdessä varhaiskasvatuksen arkea – sujuvasti.