Helsinki, 17.04.2019 - IT-palveluyhtiö CGI toimittaa Vantaan kaupungin varhaiskasvatukselle CGI Vesa -ratkaisun, joka helpottaa varhaiskasvatuksen työntekijöiden, lasten ja vanhempien yhteisiä arjen toimintoja.

Medium Image - Distinctions

CGI on pääkumppanina Kaikille kone -kampanjassa

Kaikille kone -kampanjan tavoitteena on varmistaa, ettei kukaan jää opinnoissaan jälkeen tietokoneen puutteen vuoksi. Keräämme yrityskäytöstä poistuvat ja edelleen hyväkuntoiset tietokoneet lahjoitettavaksi koululaisille ja opiskelijoille. Opetushallitus ja Kuntaliitto kartoittavat lahjoitustarpeita yhteistyössä koulujen kanssa. 

Kaikillekone.fi

healthcare-health-laptop-it

CGI lahjoittaa Vantaan kaupungin työntekijöille kannettavia tietokoneita etätyön mahdollistamiseksi

Koronaviruspandemian takia etätöihin siirtyy henkilöitä, joilla ei ole siihen aiemmin ollut tarvetta (mm. ulkomailta palanneet sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastuslaitoksen työntekijät). Kaikilla Vantaan kaupungin työntekijöillä ei ole kannettavia tietokoneita joka mahdollistaisi etätyön. 

Lue lisää

Sairaanhoitajat käyttämässä puheentunnistuspalvelua

CGI tarjoaa maksutonta työvuorosuunnittelun konsultointia

Tällä hetkellä hoitoalalla työskentelevät henkilöt ovat hankalassa tilanteessa työvuorosuunnittelun ja työajan priorisoinnin kanssa koronapandemian vuoksi. Helpottaaksemme työvuorosuunnittelijoiden työtä, tarjoamme maksutonta työvuorosuunnittelun konsultointia Titania-asiakkaillemme.

Lue lisää

   

turku-piknikristeily-medium.jpg

Turku ja CGI kehittävät yhdessä tulevaisuuden kaupunkia

Turun kaupunki on valinnut CGI:n Smart City -kehittämisen asiantuntijakumppanikseen. Smart and Wise Turku -hankkeen avulla kaupunki edistää sekä asukkaidensa hyvinvointia että parantaa kaupungin kilpailukykyä ja oman toiminnan tuottavuutta.

Lue lisää

Smart City

Tampereen kaupunki ja CGI luovat yhdessä älykkäämpää kaupunkia

Tampereen kaupunki ja CGI ovat sopineet yhteistyön syventämisestä Tampereen digitaalisten palveluiden kehittämisessä. Uuden sopimuksen myötä yhteistyö laajenee Smart Tampere -ohjelmaan, jolla kehitetään Tampereen alueen talouskasvua ja palveluja.

Lue lisää

local-government-future-cities-helsinki-night

Future Cities - the exciting journey of Helsinki

Asukkaiden odotukset kaupungin palveluille kasvavat kokoajan. CGI tarjoaa palveluita tulevaisuuden kaupungeille ja kaupunkilaisille. Katso videolta esimerkkejä, miten Helsingin kaupunki on aloittanut matkansa kohti älykästä kaupunkia.

Katso video

   

FI Real Estate Kiinteistö Kiinteistöala Koki

CGI automatisoi Tampereen maaomaisuuden ja kiinteistöjen hallintaa

CGI toteutti Tampereen kiinteistötoimelle yhden Suomen edistyneimmistä maanomaisuuden hallintajärjestelmistä. Ratkaisulla Tampereen kaupungin kiinteistötoimi hallitsee maaomaisuuteen kohdistuvia sopimuksia sekä ulosvuokrausta. Kiila ohjaa 40 miljoonan euron vuokratoimintaa ja vähentää turhaa hallintotyötä. 

Lue lisää

Sijaintipalvelu mobiilissa

Sievin kunnan kaikki kiinteistöverotuskohteet näkyvät kartalla

CGI on tehnyt Sievin kunnalle kiinteistöveroselvityksen, joka näyttää kartalla, paljonko kunnan rakennuskannasta on kiinteistöveron piirissä. Samalla saatiin tieto myös siitä, paljonko rakennuksia puuttuu kunnan ja verottajan rekistereistä. Kiinteistöveroselvitys kokoaa eri rekistereissä olevat tiedot yhteen ja vertaa niitä keskenään. 

Lue lisää

Kuva: kartta-aineistot

Kerava digitalisoi kiinteistötoimitukset Facta-järjestelmään

Kiinteistötoimitusten ja tonttijakojen hakeminen onnistuu Keravalla nyt verkossa. Sähköisen hakemuksen tiedot välittyvät suoraan Facta Toimitustieto -järjestelmään. Tämän mahdollistaa CGI:n Facta-kuntarekisterijärjestelmän uusi avoimen KRYSP-rajapinnan liityntä, jonka Keravan kaupunki otti ensimmäisenä käyttöön Suomessa.

Lue lisää

    

finland transportation street with railroad

Helsingin bussiliikenne johtaa herkällä kaasulla

Tietoa yhdistetään johtamisen tueksi useista eri tietolähteistä. Kukapa olisi arvannut, että trenditermit ”big data” ja ”location based intelligence” auttavat bussimatkustajaa pysymään penkillä, kaupunkia hillitsemään hiilidioksidipäästöjä, jalankulkijaa ylittämään kadun turvallisemmin ja bussiyhtiötä pitämään kulut kurissa.

Lue lisää

Digitaalisuus muuttaa liikennettä

Tampereella joukkoliikenteen sujuvuuteen panostetaan monella eri tavalla

Joukkoliikenteen kehittämisessä haluttiin huomioida sekä käyttäjä, linja-auton kuljettaja että kaupunki palvelun tarjoajana. Lähdimme etsimään ratkaisuja älyliikennettä hyödyntävästä järjestelmästä, mikä palvelisi kaikkia osapuolia. Älyliikenteen palveluiden käyttöönoton jälkeen joukkoliikenteen käyttäjämäärät ovat kasvaneet.

Lue lisää

finland transportation countryside

Tieverkon tilanteen analysointi kuvantunnistuksen avulla

Väylänpito vaatii Väylävirastolta tietämystä tieverkon tilasta, kuten tuntemusta kunnossapitoa ja parantamista vaativista osuuksista. Tiestön tilan jatkuva tuntemus on kuitenkin käytännössä haasteellista. Kuvantunnistusta hyödyntävän pilotin avulla löysimme ratkaisun, joka sujuvoittaa ja tehostaa tiestön kunnossapitoa.

Lue lisää

   

CGI in Higher Education

Oppimisen jättihanke: oppimisen, kasvatuksen ja hyvinvoinnin alusta

Vantaan kaupungin mittava DigiOne-hanke kokoaa yhden digitaalisen alustan päälle koko opetuksen alan sähköisen toiminnan: opettajan, oppijan, rehtorin, huoltajien ja hallinnon käyttämät tiedot, järjestelmät ja palvelut.  DigiOnea toteutetaan modulaarisesti. Hankkeen määrittelytyö on tällä hetkellä käynnissä. 

Lue lisää

school-kid-smartphone

Alakoululaiset saavat mobiilipelin digiturvataitojensa treenaamiseen

Kaikki Suomen alakoululaiset saavat käyttöönsä ilmaiseksi ladattavan pelin, joka valmentaa heitä suojautumaan mm. nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Peli opettaa hauskalla ja innostavalla tavalla myös salasanoihin, yksityisyyteen sekä netin käytöstapoihin liittyviä digitaalisen turvallisuuden perustaitoja. 

Lue lisää

early-childhood-education-medium-image

CGI:n ja Liperin palkittu sovellus parantaa päivähoidon palveluja

Liperin kunnan Suomidigi-palkittu päivähoitoratkaisu osoittaa, kuinka sähköistetyt palvelut ovat sekä ystävällisiä käyttäjilleen että edullisia veronmaksajille. Järjestelmä mahdollistaa työvuorojen suunnittelun tehokkaasti lapsen etua ajatellen. Sen avulla parannetaan laatua ja kustannustehokkuutta.

Lue lisää

    

Rondo Mobile

Rondo Mukana mobilisoi ja vauhdittaa Vantaan ostolaskujen käsittelyä

Vantaan kaupunki hankki lisätehoja ostolaskujen käsittelyyn ottamalla käyttöön Rondo Mukana -mobiilisovelluksen, joka tekee dokumenttien hallinnasta ja arkistoinnista mahdollista missä ja milloin tahansa. Ratkaisu tuottaa taloudellisia säästöjä nopeuttamalla ostolaskujen käsittelyaikoja ja tuo myös käyttäjälle joustoa työhön.

Lue lisää

Tekoälynainen katsoo tulevaisuuteen

CGI:n tekoälyosaaminen kuntien hyvinvoinnin asialla

Julkinen sektori on murroksessa ja sen toimijat polttavien kysymysten äärellä: miten saada budjetti riittämään ja kuinka tehtävät hoituvat tehokkaasti myös tulevaisuudessa? Kartoittaessaan tekoälyn mahdollisuuksia toiminnan tehostamiseen, kuntien hyvinvointiin erikoistunut Kunnan Taitoa Oy kääntyi CGI:n puoleen.

Lue lisää

london institute of banking and finance

Kunnan Taitoan ja CGI:n yhteistyö vie kohti kuntien digitalisaatiota

Kunnan Taitoa haluaa olla mukana toteuttamassa digiloikkaa, jossa järjestelmien ja prosessien digitalisointi on keskeistä. Taitoa luottaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluissa CGI Kuntamalli -ratkaisuun. Video on tehty, kun Kunnan Taitoa toimi vielä omana organisaationaan. KuntaPro ja Taitoa yhdistyivät ja ovat nykyään Sarastia.

Katso video

  

Video analytics

Videoanalytiikka turvaa tulevaisuuden kaupunkeja

Kuvittele liikenneonnettomuus tai vaaratilanne – kamera tallentaa liikkeet, koneäly ymmärtää tilanteen ja tekee automaattisen hälytyksen. Jokainen sekunti ratkaisee ja teknologia pelastaa ihmishenkiä. Tämä on jo tämän päivän kaupunkikehittämisen todellisuutta. Astu kanssamme tulevaisuuden Turkuun.

Lue lisää

Työterveys Virta

Koneäly ennakoi sairausriskejä Oulussa

Analytiikan ja koneälyn valjastaminen Oulussa yli 24 000 ihmisen työkyvyn ylläpitoon sekä hyvinvoinnin -parantamiseen vähentää merkittävästi sairauspäiviä. Järjestely säästää terveydenhuollon ammattilaisten työpanosta satoja työpäiviä vuosittain. Oululainen Työterveys Virta auttaa ihmisiä jaksamaan työssään paremmin.

Lue lisää

robotics human fingers

Vantaa siirtää virastorutiineja ohjelmistorobottien hoidettaviksi

CGI toimittaa Vantaan kaupungille ohjelmistorobotiikkapalvelun, joka automatisoi erityisesti toistuvia manuaalisia tehtäviä. Reilun kahden miljoonan euron investoinnilla haetaan kustannussäästöjä sekä helpotusta henkilöstön arkeen.

Lue lisää

   

Aromi - ruokapalvelupäällikön opas

Reaaliaikainen satokausitieto karsii ruokahävikkiä ja tuo lähiruoan Varsinais-Suomen ateriapalveluihin

CGI:n, Luonnonvarakeskuksen sekä Arkean yhteistyöhankkeessa Aromi-sovellus välittää maanviljelijöiden ilmoittamat satotiedot Arkean ruokapalveluihin. Sen ansiosta Turun seudulla tuotettu sato pystytään hyödyntämään maksimaalisesti ja ruokahävikin määrä pienenee.

Lue lisää

Aromi

Pirkanmaan Voimia tehostaa ruokapalvelujaan Aromilla

Pirkanmaan Voimia tarjoaa vuosittain noin 12 miljoonaa ateriaa Tampereen ja lähiseudun päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa, ikäihmisten asuinpalveluissa ja toimistorakennuksissa. CGI:n Aromi auttaa Voimiaa virtaviivaistamaan ja digitalisoimaan ruokapalveluprosesseja. 

Katso video

Aromi tabletissa

Helsingin Seniorisäätiön ruokapalvelutoiminta muuttui paperittomaksi Aromin avulla

Helsingin Seniorisäätiö hoitaa koko vanhuspalvelun ruokapalveluprosessinsa SaaS-palveluna CGI:n Aromi-ratkaisulla. Ateriapalvelujen lisäksi selainpohjaisella järjestelmällä hoidetaan myös pesulapalvelut sekä keskusvaraston toiminnot. 

Lue lisää

     

  

Olemme kuntien kokonaisvaltainen kumppani

Vantaa ulkoistaa IT-peruspalvelunsa CGI:lle

Vantaan kaupunki ja CGI ovat allekirjoittaneet sopimuksen Vantaan it-palveluiden ulkoistamisesta. Sopimuksen myötä kaikki Vantaan tietotekniikan tuki-, kehitys- ja ylläpitopalvelut sekä noin 11 000 loppukäyttäjän tuki siirtyvät CGI:n vastuulle. Samalla CGI:lle siirtyy Vantaan kaupungin henkilöstöä vanhoina työntekijöinä.

Lue lisää

Outsouring der en dame jobber foran PCen

  

Tilaa uusimmat uutiset sähköpostiisi!

Keräämme tärkeimmät kuntia ja kaupunkeja koskevat ajankohtaiset aiheet uutiskirjeeseemme noin kerran kuukaudessa. Tilatessasi uutiskirjeen kuulet ensimmäisten joukossa innovatiivisista blogeistamme, mielekiintoisista asiakastarinoista ja uusimmista ratkaisuista. 

 

Tilaa uutiskirje tästä