04.07.2018 - IT-palveluyhtiö CGI:n johtama konsortio on alkanut kehittää kansallista teknologia-alustaa digitaalisille palveluille, jotka tukevat ikääntyvän väestön kotona asumista. Samalla luodaan edellytykset laajemman alustatalouden ekosysteemin kehittymiselle.

KODA on BusinessFinlandin tukema alustatalous- ja ekosysteemihanke. 

 

CGI johtaa konsortiota, joka kehittää kansallisen teknologia-alustan digitaalisille palveluille ja luo edellytykset sote-alustatalouden kehittämiselle. Tämä KODA-alusta yhdistää erilaiset yksittäiset teknologiaratkaisut ja tukee ikääntyvän väestön kotona asumista.

Päätavoitteina elinvoimaisessa KODA-ekosysteemissä on uusien innovaatioiden löytäminen, KODA-alustapalveluiden toteuttaminen Suomessa sekä niiden vieminen kansainvälisille markkinoille.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa syksyllä 2017 määriteltiin KODA- palvelut ja looginen arkkitehtuuri. Toinen vaihe käynnistyi vuonna 2018 keskittyen innovaatioekosysteemin kehittämiseen, alustapalveluiden ja liiketoiminnan käynnistämiseen ja KODA:n kansainvälistämiseen. 

Mukana olevat yritykset:

Ekosysteemiä johtaa CGI ja mukana ovat Avaintec, Connected Finland, Gillie.io, Nokia, Telia, LivingSkills, Glucostratus Oy, Saimaan ammattikorkeakoulu, Lappeenranta University of Technology ja Eksote.

Kiinnostuitko? 

Onko yrityksellänne tarjota KODA-konsortioon uutta osaamista? Ekosysteemin avoin alusta mahdollistaa nopeat kokeilut ja palautteen saamisen markkinoilta. Lähde rohkeasti mukaan ja hanki yrityksellesi uutta liiketoimintaa KODA:n avulla!

Ensimmäinen innovaatiotyöpaja järjestettiin marraskuussa Lappeenrannassa. KODA-konsortio järjestää kaikille avoimia innovaatiotyöpajoja KODA:an liittyvistä aiheista. Kaikenkokoiset yritykset ovat lämpimästi tervetulleita työpajoihin, joissa innovoidaan uutta ja etsitään ratkaisuja valittuihin teemoihin. Seuraava työpaja järjestetään 20.3.2019 Oulussa, ilmoittaudu mukaan alta!

Lisätiedot: pipsa.raussi@cgi.com

 

 

OHJELMA
12:30 Tervetuloa innovaatiotyöpajaan! Pipsa Raussi, CGI
  OuluHealthin ekosysteemipuheenvuoro
  Mikä on KODA? Sonja Pietilä, CGI
  Innovaatiotyöpaja, Sanni Aarnioja & Sonja Pietilä, CGI
  Ideoiden purku
16:00 Yhteenveto & tilaisuuden päätös